Címlap Közélet Alig látszana...

Alig látszanak majd Pécs nevezetességei az óriáskerékről

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Drónnal repültünk 50 méteres magasságba a pécsi óriáskerék tervezett helyén, a Lánc utcai rendelő előtt. Este talán jól mutat majd a fények miatt a látvány, de ennél sokkal jobb helyszínt is találhattak volna. Tátongó gödör, Zsolnay kémény és a Dóm tornya azért látszik.

Vagy a Ruzsa Csaba alpolgármester által említett “mérnökök” tévedtek, vagy a profi drónunkon a magasságmérő, de 50 méteres magasságból szinte semmi nem látszik a Zsolnay Kulturális Negyedből.

Mint azt a Pécs Aktuál megírta, óriáskerékkel csábítaná az embereket a Zsolnay Kulturális Negyedbe az önkormányzat. Az 50 méteres óriáskereket a Lánc utcai rendelő előtt építik, májusig lehet rajta bámészkodni. A pécsi alpolgármester szerint, felülről látszik majd a Negyed, így pedig biztosan többen kimerészkednek majd a kulturális fellegvárba.

Mi most drónnal mentünk ki, hogy megnézzük, milyen is lesz majd a látvány.

Mivel Pécs gyönyörű város, ezért nekünk így is tetszik, de se a Zsolnay Kulturális Negyedet, se a Székesegyházat, se a Dzsámit nem lehet igazán jól látni; se a belvárost.

Amit viszont igen: “Corsó-gödör” a Búza téren, klassz és forgalmas kereszteződés; “senki földje” délre és a Hőerőmű, illetve a Zsolnay kéményei.

Este azért reméljük szép látvány lesz a fények miatt, de igazság szerint a Lánc utcai rendelőnél találhattak volna jobb helyszínt is a keréknek, mi például a Tettyére tettük volna.