Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Ennek a halnak nincs pikkelye, piros színe miatt pedig eléggé egyedi. A koi ponty a szeretet és a barátság jelképe Japánban. Díszhalként tavakban vagy vízkertekben tartják.

Ez a csodás hal egy koi ponty, amit akár aranyhalnak is nézhetnénk. Piros színe miatt Baranyában elég egyedi, a merenyei horgásztóban pedig ritkán akad horogra. A gyönyörű állat 19 esztendeje úszkál már a horgászok által kedvelt 120 hektáros tóban, most pedig Volf Tamás örülhetett neki.

Tamás kifogta, kívánt kettőt, majd vissza is engedte

– Egyhetes horgászversenyre érkeztünk Merenyére Veszprém megyéből. Több mint 10 éve járunk vissza ide, de még egyszer sem akadt a horgomra ez a hal – büszkélkedett a horgász, aki azt is elárulta, hogy egy szeder-kagyló ízesítésű, „Ariel” fantázia névre hallgató bojlival cserkészte be a 12,4 kilogrammos pontyot.

Egy reggeli órán akadt a Cyprinus Carp Team horgára

Kapitális példányok is vannak itt! Merenye az ország ereje?

A 120 hektáros merenyei tavat 1992 óta nem halászták le. Ebből eredően kapitális halállománnyal büszkélkedhet.

– Több mint 20 éves pontyunk is van, ami 45 kilogrammos. Már nevet is adtak neki a horgászok, ez a híres Púposka – mondta a tó üzemeltetője, Regős György.

A merenyei tóra az ország minden tájáról érkeznek, hogy pontyot, harcsát, süllőt, csukát, kárászt és dévérkeszeget fogjanak – majd a legtöbben vissza is engedik őket.

Legutóbb egy 2 méter 44 centis halacskát fogtak ki

Erre már azt írnám, hogy halszörny, de a horgászok lekapnának a körmömről.

– Cyprinus Carp Team a csapatunk neve