Címlap Szórakozás Nem támogatja...

Nem támogatja az orfűi akvapark idei kinyitását a pécsi városvezetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megegyezett korábban az orfűi és a pécsi városvezetés, hogy lehetőség szerint összedobják az orfűi akvapark ideiglenes nyitására való pénzt. A tulajdonosváltás azonban közbeszólt – gazdát cserélt ugyanis a terület -, tavaly ezért elmaradt a nyitás. Idén lett volna erre lehetőség, mivel az új tulajdonos ebbe beleegyezett, viszont most Pécs szállt ki: nem támogatják a strand ideiglenes újranyitását – közölte az önkormányzat.

„A teljes felújítás csaknem 200 millió forintba, míg a részleges megnyitás is csaknem százmillióba kerülne – erre a megállapításra jutott az orfűi aquapark újranyitását vizsgáló műszaki jelentés. Mivel a tulajdonosok az élményfürdő teljes rekonstrukcióját és bővítését tervezik, ezért az ideiglenes, alig egy-két évre szóló felújítás felesleges lenne, így a nehéz gazdasági helyzetben lévő pécsi önkormányzat – az orfűi önkormányzattal egyetértésben – nem támogatja a park ideiglenes újranyitását” – erősítette meg a pécsi önkormányzat. Hozzátették:

Ha csak erre az egyetlen szezonra szeretnék fogadóképessé tenni a teljes élményfürdőt, az is mintegy 120 millió forintos költséget jelentene. Az erre a szezonra vonatkozó részleges felújítás, ami csak a pezsgő-, a sport- és a gyermekmedence felújítását tartalmazza, mintegy 90 millió forintos beruházást jelentene

– de erre sincs pénze a városnak.

Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere a Pécs Aktuálnak azt mondta, sajnálja, hogy ez a helyzet, de Orfűnek egyedül nincs annyi pénze, hogy bevállalhassa az akvapark ideiglenes kinyitását.

Négyévszakos szórakozás: akvapark, hotel és wellnessközpont épülne Orfűn

17 milliárdból építenék újjá az egykori orfűi strandot; de komolyan felturbóznák a tó körüli sétányt is azok az új befektetők, akik tavaly megvásárolták – egy fővárosi ingatlannal együtt – az egész területet – írta meg a Pécs Aktuál. Először csak eladni akarták a területet az új tulajdonosok, végül szerelem lett első látásra, nem is akármilyen. A szerelem azóta is tart, sőt lángol! Az eladásra szánt mostohatelekből fő program lett:

ELKÉPESZTŐEN NAGYSZABÁSÚ FEJLESZTÉSI TERVET ÁLLÍTOTTAK ÖSSZE, AMI NEM CSAK A BEFEKTETŐKNEK, DE A TELEPÜLÉS EGÉSZÉNEK IS MEGÉRI, A LÁTOGATÓKRÓL MÁR NEM IS BESZÉLVE. A BEFEKTETŐK CÉLJA UGYANIS AZ, HOGY EGÉSZ ÉVBEN (CSALÁDI) KIKAPCSOLÓDÁSRA ALKALMAS LEGYEN ORFŰ, NE CSAK NYÁRON VARÁZSOLJA EL A LÁTOGATÓKAT!

A részleteket ebben a cikkünkben írtuk meg: