Egész pontosan formatorta kategóriában aratott hatalmas sikert a "Halastó" elnevezésű alkotás, amit két pécsi anyuka 60 órán keresztül készített. A zsűri tagjai alig hitték el, hogy csupa ehető kellékből ilyet is lehet készíteni. A tapolcai torta- és muffinfesztiválon 140 induló volt.
Emlékeztek a két anyukára, akik DOBTÁK JOGÁSZDIPLOMÁJUKAT, csak azért, hogy elképesztő tortákat süssenek? Egy éve írtunk róluk. Most pedig hatalmas sikert arattak Tapolcán!
Zselatinból olyan tavat alkottak, ami 200 km-t is kibírt egy autóban
Viccesen hangzik, de bizony nem könnyű rögzítés nélkül egy hatalmas zselatintortát utaztatni. Schwarz Krisztának és Bagi Emíliának viszont sikerült és a pécsi torta nemcsak révbe ért, hanem el is hozta az első helyezést egy versenyen.
– Munka után és lefekvés előtt dolgoztunk a tortán Pécsett. Nagyjából három hétig készültünk. Sokat kísérleteztünk is, hiszen a torta összes kelléke ehető. Ez volt a versenykiírás – avat be a részletekbe Schwarz Kriszta, a cukrászpáros egyik tagja.
Egyfajta dioráma ez az alkotásuk, a tortában ehető halak is úszkáltak
– Az egyik legnehezebb feladat az volt, hogy a halak ne süllyedjenek el és ne olvadjanak szét a zselatinban. A csokiból készült kopoltyúsok kibírták az utazást, majd végül Tapolcán a zsűrizés után meg is lehetett enni őket – meséli mosolyogva a cukrász. A tortának nemcsak a küllemét, hanem az ízét is értékelték: a tonka babos belga csoki eperbetéttel és rubicsoki-réteggel mindenkinek ízlett.
Három éve váltottak szakmát: jogászból lettek cukrászok
– Korábban jogászként dolgoztunk. Munkahelyünkön ismerkedtünk meg és lettünk barátnők. Aztán jöttek a gyerekek, bennem pedig a harmadik megszületése után fogalmazódott meg, hogy régi életemet nem tudom már folytatni – mesélte a kezdeteket Schwarcz Kriszta. Barátnője, Emília azt mondta: maga a váltás gondolata évekig motoszkált a fejükben. Talán 10 év is kellett hozzá, hogy a sütögetés legyen a megélhetésük.
Úgy néz ki a váltás jól sikerült és beérett a gyümölcse. Gratulálunk a párosnak!