A Tettye Forrásház 1892 óta szállítja az ivóvizet házainkhoz

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 22-e a víz világnapja. A nemzetközi zöld napot a koronavírus-járvány miatt második alkalommal  kénytelenek a négy fal között ünnepelni az emberek. Arra viszont ebben a nehéz helyzetben is lehetőség van, hogy felhívják a figyelmet a háztartásokban, az egészségügyben, élelmezésben, gazdaságban és a kultúrában egyaránt nélkülözhetetlen vízre, amelynek értéke jóval többet jelent annak áránál. A világnap idei mottója is ezt igyekszik tudatosítani: A víz érték - áll a Tettye Forrásház Zrt. közleményében.

Házhoz jön az ivóvíz

Az elmúlt egy évben egyre nagyobb szerepet kap a házhozszállítás, a megrendelt ruháért, elektronikai cikkért, kész ételért csak a küszöbig kell elmennünk. De vajon a zuhany megeresztése közben, vagy amikor felhajtunk egy pohár teát, eszünkbe jut-e, hogy ugyanezt tesszük: házhoz szállíttatunk – olvasható a közleményben.

Pécs víziközmű-szolgáltatója 1892 óta végzi a kiváló minőségű tettyei karsztvíz (majd az 1900-as évektől tortyogói és pellérdi mélyfúrású kutakból származó víz) házhoz szállítását, biztosítva ezzel mindenkinek a vezetékes víz jelentette kényelmet.

A közműszolgáltatásnak itt nincs vége: nem csak „hozzuk”, de a lefolyókon, csatornákon távozó szennyvíz formájában „visszük” is a vizet – írták.

Zöldenergia készül a szennyvízből

A házhozszállítás folyamata a megújuló energiaforrások használatát is érinti: az összegyűjtött és elszállított használt vízből keletkező szennyvíziszapból a Pécs határában lévő szennyvíztisztító telepen működő biogázüzem zöldenergiát termel, amely a közműves víz- és csatornaellátás rendszereit, a víz házhozszállítását működteti.

Pécsett és a környező településeken 850 kilométernyi vízvezeték, 51 termelőkút és 55 víztározó, a Tettye Forrásház Zrt. 310 munkatársa és az évente egy milliárd forintot meghaladó értékű felújítások biztosítják, hogy minden nap biztonságos, tiszta ivóvíz álljon rendelkezésre az otthonokban, munkahelyeken.

Előző sztori

Alekosz lufikkal járja majd Baranyát, a pécsi hölgyeknek is üzent!

Következő sztori

Jobbik: „Mi vagyunk a legnépszerűbbek a fiatalok körében, előzzük a Momentumot is!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1