Klára

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bálamadzagba gabalyodott gólyát mentettek Pécs mellett

A Magyar Madártani Egyesület Baranya Megyei Csoportja tette közzé közösségi oldalán annak a gólyának a történetét, aki szerencsétlenül belegabalyodott egy bálamadzagba Pécstől nem messze.

Hirdetés

Mint írják, június 6-án egy különös esetről értesítették a csoport egyik önkéntesét. Sátorhely határában egy fehér gólya bálamadzagba gabalyodva a mezőgazdasági táblát átszelő öntözőberendezésen akadt fenn.

A madár már hosszabb ideje lóghatott a csövön, mert kiszabadítása után nem tudott lábra állni.

Az izomhúzódáson kívül azonban más sérülést nem fedeztek fel az egyesület munkatársai. A gólya szerencsésen túlélte a balesetet. Mindössze egyetlen napig kellett ápolásáról és etetéséről gondoskodni. A másnap történt elengedésekor először csak rövid távolságot repült, de már ekkor is biztosan állt a lábán. Később felkörözött a magasba, majd csatlakozott a közelben táplálkozó társaihoz.

Fotó: Fabu Gábor (A fennakadt gólya Sátorhelyen)
Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Kemény éjszakája volt a pécsi tűzoltóknak!

Következő sztori

75 millióval segíti a nemzetiségeket a kormány Baranyában

Legutóbbiak innen: Zöld hírek

bool(false)