Krisztina

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Húsevő- és mocsári növényeket bemutató sarok nyílt a Botanikus Kertben!

Nemcsak a PTE Botanikus Kert dolgozóinak köszönhető, hogy a kert új arculattal nyithatott meg a koronavírus utáni „könnyített” időszakban. A társadalmi szerepvállalásban aktívan részt vettek asztalos tanulók, tanárok, vállalkozók és kertészek!

Hirdetés

A Pécsimami.hu beszámolója szerint a Tikkurila festék bolt tulajdonosa, Horváthné Sértő Irma, aki nagy növényrajongó, festékeket bocsátott a kert rendelkezésére. A Simonyi Károly Szakközépiskola asztalos tanulóival foglalkozó Srp Gyula, majd az őt követő Wajandt Gábor tanár urak pedig vállalták a lehetetlent: diákjaikkal a hosszú évek alatt elkorhadt úgynevezett japán pagoda padot élesztették újjá.

Ezen felül az összes fából készült kerti pad, madáretető elkészítése, felújítása szintén az ő nevükhöz kötődik. Két generáció, de ugyanaz a magas színvonal jellemzi szakmai vezetésüket, oktatásukat. Ennek köszönhető a fiatalok lelkes hozzáállása is.

De nem csak tanulók és tanárok, hanem a kertészek is kitettek magukért! Erejüket nem kímélve új bemutató tereket alakítottak ki, például a rovaremésztő, húsevő növények számára, melyhez az egyetem egy medence vásárlásával járult hozzá. Itt látható a mocsári növényeket hitelesen bemutató sarok. Új látványelem a kert központi részének eddig elhanyagolt szeglete, ahol a füvesítést követően „Szín és Illat” kertet varázsoltak a szakemberek. Ezzel szemben kialakítottak egy rézsű megfogására is alkalmas sziklakertet, mely bármely helyi lakos számára kiindulási pont lehet ahhoz, hogy kertjében ő is megvalósítsa azt. Nem kell ehhez mindig egzotikus növény!

Az újdonságokért látogassunk el a Botanikus Kertbe, és nézzük meg élőben is, hogy mit jelent egy jó ötlet, egy aprónak tűnő változás!

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Régi idők kenyerét süti a népzenész pék

Szumó
Következő sztori

Pécsi szumóklub: ez bizony hazárdjáték!

Legutóbbiak innen: Zöld hírek

bool(false)