Nóra, Lili

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kővári János aggódik

//

Szerinte elmaradoznak a város zöld fejlesztései. 

Hirdetés

A Környezetvédelmi világnap alkalmából, gyerekeket szimbolizáló táblákkal karöltve sajtótájékoztatót hívott össze Kővári János, ahol aggodalmának adott hangot és ezáltal üzenni is szeretett volna a képviselő társainak, hogy számos környezetvédelmi problémával kell megküzdenie a városnak.

Az egyik legfőbb problémának a légszennyezettség súlyos helyzetét nevezte meg Pécsen, amely szerinte a közlekedés átalakításának- és fatelepítéseknek hiányából fakad.

– Szeretnénk megvalósítani ezeket az elképzeléseket, annak ellenére, hogy a 2014 óta elindult „zöld városi építési” folyamat most megállni látszik – tette hozzá Kővári János.

„Gyakorlatilag leállt a lakossági energetikai program és az elektromos közlekedés sem fejlődött”

– nyilatkozta a frakcióvezető.

Sajnálattal kommentálta azt a jelenlegi helyzetet, hogy Péterffy Attila egy zöld civil szervezet vezetőjét támadta meg peres úton, egy olyan ügyben, ami korábban az ő nevéhez volt köthető.

Kővári János úgy gondolja, hogy a pereskedés helyett inkább továbbra is a zöld jövő felé kéne néznie a városvezetésnek, „hiszen ez az egyetlen útja annak, hogy fejlődjön és élhető maradjon a város”.

A júniusi közgyűléseken javaslatokat fognak benyújtani konkrét elemekkel arra, hogy a zöld város program folytatódjon, hogy mik ezek a konkrét elemek egyelőre nem beszélt a frakcióvezető, a következő sajtótájékoztatón fog róla beszélni.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Egyre alacsonyabbak a koronaszámok, Baranyában nincs új beteg

Következő sztori

Nem nyomoz a rendőrség a ZsÖK szerződések miatt

Legutóbbiak innen: Közélet

bool(false)