Címlap Arc Nem jelent me...

Nem jelent meg Péterffy Attila a saját perén!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokról mondjuk nem maradt le, mert a pert - amit a polgármester indított - január végére napolták el. Viszont a bíró beidéztette a pécsi polgármestert, így legközelebb el kell mennie személyesen.

„Péterffy Attila azért perelt be, amit ő maga mondott”

– mondta lapunknak Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője a tárgyalás előtt. Szerinte Péterffy a Hőerőmű cégvezetőjeként olyan prezentációkat készített, amelyekben világos a kivágott fák mennyisége.

Nézzék csak:

Ezzel az indoklással nagy valószínűség szerint nem ért egyet Péterffy Attila, ezért is indította a pert jó hírnevének megsértése miatt, és kér 500 ezer forintot, és egy nyilvános közleményt, amiben bocsánatot kérnek tőle.

Ma volt az első tárgylása az ügynek, de végül azt elnapolták január végére. Vicze ugyanis nem kapott meg számos olyan anyagot (televíziós videófelvételeket), amelyekre Péterffyék alapozzák az ügyet.

Vicze Csilla egyébként abban bízik, hogy a bíróság majd megállapítja, hogy a polgármesternek (mint közszereplőnek) jobban kell tűrnie a kritikát, mint az átlagembereknek. Van vészterve is a környezetvédőnek, szerinte ő nem a saját nevében nyilatkozott a mecseki faégetésekről, hanem egy zöld civil szervezet szóvivőjeként. Így viszont már – véli – nem lehet ebben a perben felelősségre vonni, erre vannak jogi precedensek is.

Szerettük volna megszólaltatni Péterffy Attilát is, de mivel nem ment el a tárgyalásra, ez nem sikerült. A bírónő viszont beidézteti a következőre, tehát akkor már személyesen is meg kell jelennie a polgármesternek.