Frissítve
/

Ravasz csúsztatás volt ez a pécsi polgármestertől!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
/

Ravaszul terel a pécsi polgármester, de már nem először.

Évek óta igen komoly erőfeszítéseket tesz a baloldal, hogy ráverjék a fideszes politikusokra – Páva Zsoltra, Csizi Péterre és Bánki Erikre – a Volvo buszbeszerzést, illetve azt, hogy ezen keresztül pénzt tettek zsebre.

Erre azonban semmilyen konkrét, hiteles bizonyíték nincs. Enélkül azonban ez egyelőre csak a politikai vádaskodás gyanúját erősíti.

Büntetügy is folyik az ügyben, amely éppen arról szól, hogy kiderüljön: ki(k) és hogyan tett(ek) el pénzeket, hogyan sikerült jelentősen túlszámlázni a beszerzést, amely a vád szerint 600 millió forinttal többe került, mint indokolt lett volna.

Bár sem a hollandiai, sem a magyar nyomozás, majd vádemelés során nem gyanúsítottak meg közszereplőket, politikusokat, ez egyetlen baloldali politikust – és a baráti médiumaikat – sem tart vissza attól, hogy egyelőre csak burkoltan, de bevádoljanak fideszes politikusokat, volt városvezetőket. Azért csak burkoltan, mert a jogi felelősségrevonástól azért tartanak, nyíltan tehát nem tudnak mutogatni és L.O.P.Á.S.R.Ó.L beszélni.

Péterffy terel

Ennek a burkolt sulykolásnak, utalgatásnak egyik friss példáját villantotta meg a pécsi polgármester (már nem először), akit egyébként szintén feljelentettek a Volvo ügy margója mentén.

Péterffy Attila közösségi oldalán elejtett egy olyan félmondatot, miszerint a fideszes városvezetés négy év alatt sem tett semmit azért, hogy visszaszerezze az elherdált százmilliókat. Ez azonban alapos csúsztatás – minimum. Ugyanis 800 millió forintot szerettek volna visszaszerezni Páva Zsolték – pontosabban hivatalosan a Tüke Busz, és ezért pert is indítottak, egy hosszas, de eredménytelen egyeztetés és alkudozás után.

A volt városvezetés álláspontja szerint legalább 800 millió forintos kár érte az önkormányzati céget azért, mert a megrendelt buszflottát nem a szerződéses feltételeknek megfelelően szállították le Pécsre. Ennek az ügynek a részleteiről EBBEN és EBBEN a korábbi cikkünkben már részletesebben is írtunk, így erre most nem térünk ki.

Igazolni lehetne, hogy nem történt korrupció?

Hogy pontosan hogyan áll most ez az ügy, azt egyelőre nem sikerült kiderítenünk, ugyanis hallgat róla a Tüke Busz. Hogy miért hallgat, az rejtély, bár sejtésünk azért van.

Az biztos, hogy korábban ezt az ügyet is érintő, fontos részítélet született már a Tüke javára egy másik perben.

Ha ezt a 800 milliós pert a Tüke Busz megnyeri, illetve ezzel párhuzamosan az a büntetőper is jogerősen befejeződik, amely az önkormányzatot ért 600 millió forintos vagyoni kárról szól, akkor könnyen előfordulhat, hogy bíróság fogja – a baloldali, politikai erőlködés ellenére – kimondani,

nem politikai korrupció történt a Volvo buszbeszerzés során, hanem sima, klasszikus üzleti “lehúzás”.

Mi arra tipelünk, ez az, amiért hallgatnak ezekben az ügyekben; ezek ugyanis nem illeszkednek a városháza politikai narratívájába.

UPDATE: Elfogták Csengő Andrást – a kaposvári börtönben van

Délután kaptuk a hírt, hogy a rendőrség elfogta, és a bírói rendelkezés szerint börtönbe is szállította a Volvo buszbeszerzésről szóló büntetőügy másodrendű vádlottját. Csengő András eddig sajátosan tüntetett az eljárás ellen, és több sajtótájékoztatót is tartott.

(Cikkünk első verziójából, technikai okok miatt egyes bekezdésekben lemaradtak félmondatok. Ezek ugyan nem befolyásolták érdemben a tartalmat, de mégis a teljes képhez tartoznak. A frissítés során immár a teljes szöveg olvasható – a szerk.)

Hirdetés
Előző sztori

Még Mellár Tamásnak sem válaszol a pécsi polgármester

Következő sztori

FDSZ: Ki kell kérni az egyetemen dolgozó több ezer fő véleményét az átalakításról!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1