Feljelentette Péterffy Attilát a Volvo ügy vádlottja!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hivatali visszaélés miatt jelentette fel a pécsi polgármestert Csengő András, de nem állt meg itt: ügyvédeket és vezető tisztségviselőket is elővett.

“8 év alatt 5,2 milliárd forinttal többe került volna a Tüke Busz régi flottájának az üzemeltetése, mint az új, Volvo buszparkké – közölte Csengő András a Baranya Megyei Főügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján. Csengő mindezt egy gazdasági tanácsadó kijelentésével magyarázta, aki ezt szó szerint írta le neki – közölte.

A Volvo-ügy másodrendű vádlottja azért tartott sajtótájékoztatót hétfőn, hogy elmondja, számos szereplőt jelentett fel az ügyben. Közülük csak egy Péterffy Attila, illetve a polgármester főátvilágítója: Bodnár Imre, aki egyben az ügy elsőrendű vádlottjának védője is. Péterffyt hivatali visszaélés miatt jelentette fel egyébként Csengő András.

“Minden releváns ellenőrző hatóság, még a Közbeszerzési Döntőbizottság is, mindent rendben talált a buszbeszerzéssel kapcsolatban. Szégyellje magát minden régi és mostani politikus is”

– állította a sajtótájékoztatón Csengő, aki szerint nonszensz, hogy a buszügyben érintett legfontosabb – holland – cégvezető egyáltalán nem érintett az ügyben, még tanúként sem, így szerinte nem is lehetne ügy.

A sajtótájékoztatón hosszasan sorolta, hogy kiket és miért jelentett fel, ezen emberek között igen illusztris karakterek is vannak. A teljes bejelentést, neveket és okokat itt lehet megnézni:

A Volvo büntetőügy egyébként kedden folytatódik hivatalosan Kaposváron.

Tökéletes korrupciós ügy?

Mint azt a Pécs Aktuál megírta, első látásra úgy tűnik, hogy a tökéletes korrupciós ügyet hozhatja össze Bodnár Imre, Péterffy Attila főátvilágítója, és a fővádlott – Paiger István – ügyvédje, de azért akad szépséghiba.

Bár sem a nyomozás, sem a vádemelés során nem voltak érintettek politikusok, közszereplőket nem gyanúsítottak meg; az első előkészítő tárgyaláson mégis előkerültek fideszes politikusok nevei, miután Paiger István vallomást tett. Paiger azt állította, hogy “ha van felelőse ennek az egész ügynek, akkor az Csizi Péter, Bánki Erik” és egy közgazdász, az önkormányzat volt gazdasági tanácsadója. A volt vezérigazgató szerint ő nem is döntött semmiben, csak aláírt és műszakilag értékelte a buszokat: minden döntést a politikusok hoztak meg.

A vádhatóság ezzel szemben úgy látja:

a vezérigazgató és bűntársa tervelték ki az egész ügyet, a pénz “lefölözését” és megtévesztették a politikusokat, döntéshozókat, polgármestert, képviselő testületet és a Tüke Busz érintett alkalmazottait is.

Mindezért több éves letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérték a bíróságtól a vádlottakra.

A pécsi fidesz szerint az egész Volvo ügy csak elterelő akciója a városvezetésnek, amellyel leplezni szeretnék a “semmittevést”; azt, hogy “egy év alatt semmit nem tudtak letenni az asztalra Pécs érdekében csak egy vurstlit és egy óriáskereket.

Megírtuk azt is, hogy az előző városvezetés idején még pert is indítottak, mert vissza akartak szerezni 800 milliót a Volvo-ügyből Páváék. Szerintük ugyanis ekkora kár érte a Tüke Buszt a hibás teljesítés miatt.

Hirdetés
Előző sztori

Sokan nem kérnek segítséget a gyász feldolgozására, Gráf Orsolya szerint szükség lenne rá!

Következő sztori

Busz ütközött teherautóval Pécsett

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1