Címlap Balhé “Két év...

“Két éve nem nyitják ki a nyilvános vécét” – panaszkodnak az új pécsi játszótér mellett élők

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két éve adták át, de még mindig nem használhatják a gyerekes családok azt a nyilvános vécét, amit Pécs legsűrűbben lakott városrészében egy játszótér mellett alakítottak ki. Az ott élők már nem bírják elviselni, hogy sok szülő emiatt az ablakok alá kénytelen rohanni a gyerekével, ha a szükség szólítja őket – panaszkodtak lapunknak az ott lakók. Külön vihar a biliben, hogy a pályázati forrásból megépült játszótér kötelező eleme volt egy működő WC, ami egyelőre nem működik tisztességesen. 

Ürülék a kertvárosi házak tövében

– Nem bírunk pihenni. Úgy élünk, mintha strandon lennénk – mondták azok a kertvárosi asszonyok, akik felkeresték lapunkat. Azt állítják, hétvégén és ünnepnapokon az emberek zöme szórakozni érkezik oda, ahol ők pihenni szeretnének. Emellett a sok “játszóterező” kénytelen az ablakok alá vizelni, mert a nyilvános vécé sem üzemel.

Vécé van, csak éppen nincs nyitva. Lassan két esztendeje. Ennek okait itt is kerestük

Nem a gyerekekkel van a gondunk

– A házak tövébe építették a játszóteret, gördeszkaparkkal és focipályával, ahol egyszerre akár több százan is szórakozhatnak. Igen, de mi pihenni jövünk haza – mondta egy ott lakó, aki szerint legalább ezer embert bosszant mindez.

Az egész játszótér homokkal van lehintve

Az itt élők egy részének problémáját tetézi – elmondásuk szerint -, hogy egy kisebb szél is képes felkapni a játszótérre leszórt homokot. – Csukni kell minden ablakot, húzzuk le a redőnyöket – tette hozzá.

A felnőtteknek épült játszótér is homokkal szórt

Jelezték a problémát, eddig nem jött válasz

– Küldtünk levelet a polgármesternek, aki válaszra sem méltatott. Kerestük a jegyzőt is, beszéltünk azzal, akivel lehet. Annyit sikerült elérnünk, hogy a felnőtteknek épült játszóteret pár méterrel arrébb helyezték el. Azért kerestük meg Önöket, mert szeretnénk válaszokat kapni – tette hozzá az asszony.

FONTOS megjegyezni, az ügyben szerkesztőségünk semmilyen formában nem kíván véleményt formálni – nem is feladatunk. A lakók kérdéseit továbbítottuk az illetékesek felé. Ha kapunk választ, természetesen közöljük.

FRISSÍTÉS:

Az ügyben korábban videót is közzétettünk, amit az ott lakók többszöri kérésének eleget téve készítettünk el. Alig pár óra leforgása alatt azonban az asszony – a fenyegetések miatt – meggondolta magát és bár véleményét továbbra is fenntartja, már nem kíván arccal, névvel szerepelni. A videót töröltük.

A nyilvános vécé ügyével több mint egy éve mi is foglalkoztunk: