Címlap Politika Márki-Zay vál...

Márki-Zay vállalja a felelősséget az ellenzék bukásáért

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hódmezővásárhely polgármestere nemrég bejelentette, hogy új pártot alapít, most azonban beszélt arról, miket tart hibának abból, amit a kampány alatt tett vagy mondott – derült ki az ATV műsorából.

Augusztus vége felé alakulhat meg hivatalosan is MZP pártja. Hadházy Ákos azt javasolta neki, hogy később alapítsák meg együtt – mondta Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szerinte az elmúlt másfél évben őket, civileket háttérbe szorították, ezért szükség van egy pártra. Szeretnének majd elindulni az európai parlamenti választáson is.

A 106 körzetben 12 jelöltjük volt, mégis bekényszerítették őket a hat párt egyikébe – jegyezte meg. Mint mondta, mindent meg fognak tenni azért, hogy a jelenlegi rendszer megbukjon, ebben eszköz lesz ez a párt is.

Azt látták, hogy a hat párt összefogva sem tudta legyőzni a Fideszt, voltak politikusok, akik talán nem is akarták, most is a Mindenki Magyarországában gondolkoznak, de elő kell tudni húzni egy pártot is, hogy ne lehessen a civileket kiszorítani – hangsúlyozta. Márki-Zay szerint azt szeretnék továbbépíteni, amit eddig is csináltak.

Megdöbbenve olvasta, hányszor a háta mögött döntöttek, mint mondta, rosszul is esett neki – reagált a Direkt36 oknyomozó cikkére.

Vállalja a felelősséget az ellenzék bukásáért, szerinte hiba volt az „egyszerűbb hangvétel hiánya”, és az is, hogy sok félreérthető kijelentést tett. Szerinte sok döntést kellett hoznia, bármit is tett volna, valaki mindig csalódott volna. Olyan modellt építettek fel, amit Hódmezővásárhelyen és az önkormányzati kampányban is kipróbáltak, és működött – jegyezte meg.

Elmondta, hogy Karácsony Gergely stábja csinálta a kampányt, hálás azért, hogy ez a csapat beállt a munkába. Azért gondolták, hogy jó ötlet Karácsony visszalépése, mert őt majd nem lehet „összegyurcsányozni”, de az előny eltűnt, mert fél év alatt mégis „összegyurcsányozták”.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a pártnak nincs még neve, de hozzátette: számukra továbbra is a Mindenki Magyarországa Mozgalom a fő csapásirány, a párt csak egy eszköz.