Címlap Balhé Az LMP is fel...

Az LMP is feljelentést tett, amiért a pécsi Polgármesteri Hivatal jogtalanul vett el több mint 400 milliót

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megerősítette lapunknak az LMP, hogy feljelentést tettek abban az ügyben, amelyről elsőként a Pécs Aktuál számolt be.

Mint megírtuk, azért szorulhat a pécsi városvezetés, mert jogtalanul vettek el egy számláról százmilliókat, ahogy azt a jegyző is megállapította. A pénzt viszont hónapok óta nem adják vissza.

Az ügyben végül elrendelték a nyomozást hivatali visszaélés bűntette miatt.

Részleteket ebben a cikkben írtuk meg:


A pécsi LMP lapunk kérdésére azt közölte, hogy „a Pécs jegyzője által közzétett állásfoglalás – a jegyző egy belső vizsgálat után, ebben az állásfoglalásban írta le, hogy jogosulatlan volt a pénzelvonás – a szerk. – megítélésünk szerint

súlyos megállapításokat tartalmaz az eljárással, illetve a vélhetően hiányzó felhatalmazással kapcsolatban, melynek részletes felderítését kiemelkedően fontosnak tartjuk”

– írták.

Az LMP szerint „szintén fontos vizsgálni, hogy az eljárásban az érintett pénzintézet mindenben a vonatkozó jogszabályok alapján járt-e el.

„Az ügyben természetesen azt vártuk volna el (és várjuk most is), hogy a nyilvánosság minden részletére kiterjedő tájékoztatást kapjon, ám ez máig várat magára. Bízunk benne, hogy a hatósági eljárás viszont tisztázni fog minden fontos részletet” – tették hozzá.

Nem ez az egyetlen ügy, amiben érintett a pécsi városvezetés

Összesen négy komoly nyomozás folyik, illetve rágalmazás miatt is bíróságra kell majd mennie a polgármesternek és társának. Ezekről itt írtunk bővebben: