Címlap Balhé Egyre durvább...

Egyre durvábban szenvednek a kertvárosiak az ágyi poloskák és a csótányinvázió miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A polgármester szerint viszont érdekes, hogy csak a közgyűlések előtt támadnak a rovarok, a bizottsági elnök pedig csak röhög az egészen.

Egyre súlyosabb esetekről számolnak be a kertvárosi Nagy Ferenc tér lakói,

már a kenyértartóban tanyáznak a csótányok, és volt olyan kisgyerek, akit egyetlen éjszaka alatt tizenhétszer csíptek meg az ágyi poloskák

– tájékoztatta lapunkat a környék önkormányzati képviselője.

Bognár Szilvia hónapok óta jelzi a rovarinváziót az önkormányzatnak, de nem látszik megoldódni a probléma.

– A meggondolatlan és titokban bonyolított Lánc utcai kitelepítésekkor kerültek át ezek a rovarok a Nagy Ferenc téri lakótömbbe. Olyan lóhalálában pakolták át ugyanis a lakókat, hogy vélhetően nem nézték át a bútorokat, ágyneműket, matracokat, és ezekkel együtt áthurcolták a csótányokat és az ágyi poloskákat is Kertvárosba – magyarázza Bognár, aki szerint hiába hivatkozik arra Péterffy Attila, hogy négyszer-ötször is irtottak az épületben, minden jel szerint

rossz szert használnak, ugyanis a rovarok maradnak, élnek és virulnak, sőt: szaporodnak.

A képviselő a legutóbbi közgyűlésen is szóvá tette az inváziót, a polgármester válaszából pedig úgy tűnt, mintha szerinte csak politikai purparlé lenne az egész. Péterffy Attila ugyanis azt mondta, nagyon érdekes, hogy ezek a rovarok mindig csak a közgyűlések előtt jelennek meg. Ettől függetlenül mindent megtesz az önkormányzat, hogy megoldja az inváziót.

„Minősíthetetlen felelőtlenségnek tartom ezt a viselkedést, azt pedig felháborító ostobaságnak, amit a népjóléti területért felelős bizottsági elnök, Fogarasi Gábor művelt, aki egyszerűen hangosan kiröhögte a problémát az ülésen. Ezek az emberek, akik ott élnek ezekben a tömbházakban, szó szerint szenvednek a csípésektől, a főként éjszakai rovartámadásoktól, a csótányok a konnektorokból rajzanak ki, tömegével lifteznek az épületben”

– ecseteli a helyzetet a képviselő, aki megmutatott néhány fotót és videót, amelyeket a panaszos lakóktól kapott, de maga is meggyőződött a helyszínen arról, hogy igenis komoly gond van.

Az egyik lakó felvétele

Szalad / Helyszíni, amatőr felvétel

Nem állnak meg

Bognár Szilvia szerint érdeke lenne a városvezetésnek, hogy komolyan vegye és minden erejével próbálja is megszüntetni az inváziót, mert

AZ ÁGYI POLOSKÁK és a csótányok ROHAMOSAN KÉPESEK SZAPORODNI ÉS TERJEDNI.

Ha túlságosan elszaporodnak a környéken, amire minden esély megvan, és a környező tömbházakba is átköltöznek, akkor nagyon nehéz lesz kiirtani őket.

(Borítóképünk illusztráció!)