Móric

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kérdéses körülmények között nyaral a magyar külügyminiszter?

/

Olyan luxusjachton fotózták le Szijjártó Pétert feleségével, amely az egyik leggazdagabb magyarhoz köthető. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem ad tájékoztatást arról, miként került Szijjártó Péter és családja az Adrián hajózó Lady Mrd luxusjachtra – írja a 24.hu.

A miniszterről vasárnap készített képeket az Átlátszó fotósa: Szijjártó a horvát partok közelében, felesége társaságában utazott a Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó luxusjacht fedélzetén – írja a lap.

Szíjj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa az egyik leggazdagabb magyar, őt sejtik tulajdonosként a máltai L&L Charter Ltd.-nak, amely a Lady Mrd mellett a kisebb Artemy nevű jachtot is üzemelteti.

A 24.hu levélben kereste a külügyminisztériumot, hogy megtudják, ki és milyen forrásból finanszírozta Szijjártó nyaralását. A tárca viszont azt közölte, hogy a külügyminiszter magánprogramjairól nem ad ki információt. Menczer Tamás államtitkár előzőleg azt tudatta, hogy főnöke a szabadsága alatt is dolgozott.

A Lady Mrd és az Artemy, amelyet korábban Mészáros Lőrinc és családja is használt, a boatinternational.com adatai szerint kibérelhető: a kisebbik jacht heti bérleti díja a tavalyi nyári szezon idején 100 ezer euró, azaz 34-35 millió forint volt. A külügyminiszter – a fotók alapján – a nagyobbik jachton volt.

A lap szerint, ha ajándékba kapta az utat a miniszter, az súlyos korrupciós aggályokat vethet fel.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Furcsaság: miért fújnak le egy bulit Pécsett, ha a többit nem?

Következő sztori

Nemsokára megérkeznek az iskolákba a "felfegyverkezett" iskolaőrök

Legutóbbiak innen: Balhé

bool(false)