Címlap Balhé Szarházizás: ...

Szarházizás: a bizottsági elnök lemondását szorgalmazza a pécsi ellenzék!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elnézést sem kért a Kulturális Bizottság pécsi elnöke azért, amiért leszarházizhatta az egyetem vezetőit. Az ellenzék szerint le kellene mondania.

A Pécs Aktuál írta meg elsőként, hogy P. Horváth Tamás, a Kulturális Bizottság elnöke

nyilvánosan nevezte szarházinak a Pécsi Tudományegyetem vezetőit,

miután a PTE szenátusa kétharmados többséggel szavazott a modellváltás mellett. Legalábbis nem igen lehetett másra gondolni sorait olvasva.

Bár cikkünk után Horváth eltüntette a posztját, bocsánatot nem kért.

Az ellenzék most közleményben jelentette be, hogy a “kocsmai kirohanás miatt” a bizottsági elnök lemondását sürgetik.

A Fidesz közleményét az alábbiakban lehet olvasni:

Horváth Tamásnak távoznia kell a Kulturális Bizottság elnöki tisztségéből

Mint ismert, a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa elsöprő többséggel döntött az egyetemi modellváltás mellett múlt pénteken

Horváth Tamás vállalhatatlan, az egyetemi vezetést kocsmai módon sértegető kijelentéssel reagált a döntésre.

Három napja várjuk hiába, hogy Péterffy Attila polgármester és a baloldali koalíció elhatárolódjon az ominózus kirohanástól. A cinkos hallgatásuk azonban mindennél többet mond! Az érintettől pedig még egy bocsánatkérésre sem futotta. 

Horváth Tamás sokadszorra bizonyítja alkalmatlanságát. A mostani esetben azonban Pécs szellemi központját irányítókkal, egyúttal a járvány elleni helyi védekezésben kulcsszerepet vállaló szakemberekkel szembeni alpári támadásával, egy olyan határt lépett át, amellyel méltatlanná vált arra, hogy a Kultúra Városában az önkormányzat kulturális bizottságát vezesse.

Ha maradt még benne egy csepp jóérzés, akkor Horváth Tamás haladéktalanul lemond és bocsánatot kér a Szenátus tagjaitól. “

Horváth egyébként a kulturális bizottság elnöki funkciója mellett munkát kapott a város legnagyobb kulturális holdingjában, ami felveti az összeférhetetlenséget is. Hiszen bizottsági elnökként dönthet arról a cégről is, amelytől fizetést vesz fel.

Rosszindulatból félreérthető

Horváth egyébként azt mondta a városházához közeli propagandalapnak, amely igyekezett – a képviselő helyett – tisztázni a helyzetet, hogy nem is a PTE vezetőire gondolt, amikor szarházikat emlegetett, hanem a fideszre. Van azonban ezzel a magyarázattal több gond is. Mutatjuk ebben a cikkben: