Címlap Balhé BOTRÁNY: Több...

BOTRÁNY: Több százmilliós ingatlanmutyi gyanúja miatt akadt ki az ellenzék – A városvezetés elrejthette a salátában az üzletet

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívüli közgyűlésen döntött pénteken a pécsi városvezetés arról, hogy milyen megszorításokra van szükség, hogy fedezni tudják a rezsiszámlákat. Az ellenzék azonban erőteljes kritikával illette ez, mivel

a csomagban szerintük „elrejtve” ott van egy több százmilliós ingatlanügylet is, ami a pécsi Fidesz szerint egyértelműen mutyigyanús, semmi köze nincs az energiaválsághoz, és a „börtönbe vezető út első lépése”, ha azt Péterffyék mégis átnyomják.

Ezt az előterjesztést kifogásolják:

Az ügylet értelmében hosszú évek kitartó próbálkozása után, végre komoly helyzetbe hozznák azt az üzleti érdekkört, amelyet Puch Lászlóhoz, az MSZP híres egykori pártpénztárnokához kötöttek korábban.

A Mandulás Kemping lerohadt telkére cseréli el ugyanis a Péterffy Attila vezette városvezetés a Kodály Zoltán úton álló egykori Bőrklinika hatalmas telkét. Mindössze 200 millió forintért.

Az ügyről korábban többször is írtunk:

Az ellenzék szerint a rendkívüli közgyűlésen

egyetlen alaposan kidolgozott napirendi pont van, ami konkrétumokat tartalmaz: az „ingatlanmutyi”.

Mégpedig egy olyan mutyi, amelynek a Fidesz szerint Toller László és Tasnádi Péter MSZP-s, valamint Páva Zsolt fideszes polgármester is ellenállt. Péterffyék azonban nem.

Így beszélt erről Csizmadia Péter, a Fidesz frakcióvezetője:

„A Közgyűlés korábban úgy döntött, hogy amennyiben a volt Bőrklinika ingatlan elektronikus árverésen történő értékesítése sikertelenül zárul le, készüljön előterjesztés arról, hogy az Önkormányzat az ingatlant 995,5 millió Ft + ÁFA ingatlanforgalmi szakértő által megállapított forgalmi értéken elcseréli a pécsi 24034 hrsz-ú 795 millió Ft + ÁFA forgalmi értékű, a közműtársaságok használati jogán kívül tehermentes Mandulás kemping ingatlanra azzal, hogy a befolyó értékkülönbözet legkésőbb 2022. 12. 31-ig a visszatérítési számlára kerüljön megfizetésre” – szól a városvezetés előterjesztése, amely szerint az ügylettel 214 millió forinthoz juthat az önkormányzat.

UPDATE: Csizmadia Péter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott néhány perccel ezelőtt

Ezen lényegében megismételte, illetve kibontotta azon kritikáit, miszerint a városvezetésnek az energiaválság ellenére nem a problémák és a rezsiválság megoldása a fontos, hanem az, hogy egy ingatlanmutyit hajtsanak végre – kihasználva a helyzetet.

A teljes Közgyűlés itt nézhető vissza teljes egészében: