Címlap Balhé Válaszra sem ...

Válaszra sem méltatta a terrorizált lakók panaszait a pécsi polgármester, hiába írtak neki már januárban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már az év legelső napjaiban segítséget kértek Péterffy Attilától a rettegésben élő lakók, a levelet el is olvasták a Városházán, de nem csináltak semmit addig, ameddig a Tiszta Kezek szóvá nem tette a botrányos ügyeket és - minden jel szerint - bűncselekményt pár napja.

Folytatódott annak az igen jó városvezetői kapcsolatokkal bíró családnak a botrányos ügye, akik önkormányzati bérlakásban lakhatnak jó ideje, miközben rettegésben tartják a szomszédaikat, és a gondjaikra bízott, fogyatékos fiatalembert is rendszeresen bántalmazzák és éheztetik, aki ezért inkább tűnik „házi szolgának” – legalábbis Hencsei Zsolt, a TK képviselője, valamint a nyilvánosságra hozott videófelvételek szerint.Az érintett család nőtagja (Gy. L.-né) – üzlettársként – nem mellékesen 15 milliót kapott az MSZP-től. A nő másik társa a cégben a mostani pécsi MSZP-s alpolgármester, Nyőgéri Lajos felesége volt. Ezért többen is azt gyanítják,

Gy. L.-né csak sima stróman volt, és a milliós pártmegbízásokat valójában Nyőgéri intézte.A keddi közgyűlésen Hencsei Zsolt, a Tiszta Kezek Frakció képviselője azt mondta, információi szerint

a lakók már január 2-án hivatali e-mail-címén írtak a polgármesternek, a Lakásgazdálkodási Csoportnak, majd azután levélben is. Bár az e-mailt elolvasták, arról ugyanis van visszaigazolás, nem történt semmi az ügyben.


– Önök meddig ültek ezen az ügyön? Ha a lakók engem nem keresnek meg, akkor történt volna-e érdemi intézkedés? – szegezte neki a kérdéseket Péterffy Attilának Hencsei, aki feljelentést is tett az ügyben. Hozzátette, mivel az ügy Péterffy szerint is „egy igen kemény bűncselekmény”, várja a válaszát, hogy miért nem nyújtottak segítséget a panaszos lakóknak, és miért nem válaszoltak nekik?

Péterffy Attila azt mondta:

„Az ebédszünet alatt utána fogok nézni, és 15 napon belül meg fogom küldeni a választ”.

Mindez így történt a közgyűlésen:A lakók panaszlevele ez volt:


Korábban kértük Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármestert, hogy kommentálja azt a felvetést, miszerint Gy-né csak egy stróman, és valójában ő áll a 15 milliós MSZP-s pártmegbízás mögött. Emellett megkérdeztük, hogy befolyásolta-e az MSZP-t vagy Tóth Bertalant (aki akkoriban elnöke volt a pártnak, és szintén pécsi), hogy kössön, kössenek szerződést a céggel, amiben felesége is benne volt? Érdekes lehet az is, hogyan talált egymásra Gy. L.-né és Nyőgéri felesége, aki egyébként a Városháza egyik vezető munkatársa is. Honnan ismerik egymást és miért döntöttek közös vállalkozás indítása mellett? Nyőgéri viszont nem reagált a kérdéseinkre.

A Pécs Aktuál bemutatta azokat a szomorú és döbbenetes felvételeket is,

AMELYEKEN AZ LÁTHATÓ, AMINT a beteg FIATALEMBER ÉPPEN KUTYATÁPOT GYŰJT BE AZ UDVARON, AMIT MEGESZIK. KÉNYTELEN EZT ENNI,

mert éhes – a szomszédok és Hencsei szerint. Arról is készült videó, ahogy éppen bántalmazzák az értelmi fogyatékos, 4 éves korú gyerek szellemi szintjén lévő fiatalembert.

Az ügyben végül Nyőgéri is feljelentést tett, amit egy igen személyeskedő közleményben jelentett be.