Döntöttek: új stadiont kap a PMFC!

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Döntött a kormány: Megépül a PMFC új stadionja és befejezik a Dárdai Labdarúgó Akadémia építését is! - jelentette be Hoppál Péter, országgyűlési képviselő közösségi oldalán.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Hargitai János pár hete járt Orbán Viktornál, akinek átnyújtotta a Pécsre tervezett, 8000 fős létesítménnyel kapcsolatos konkrétumokat.

Most Hoppál Péter arról ír, hogy a kormány döntött: elindulhat az építkezés.

Bár azt egyelőre nem árulták el, hogy mikor lesz az első kapavágás és hogy hol lehet a focisták legújabb szentélye, mi azért szeretünk találgatni. Így megpróbáltuk már korábban megsaccolni, mennyiért húzhatják fel és milyen helyszínek jöhetnek szóba.

Mennyibe kerülne a pécsi stadion?

Erre pontos összeget még senki sem tud mondani, ezért csak megsaccolni tudjuk azon építkezések alapján, amelyek jelenleg zajlanak, illetve nemsokára kezdődnek.

A Honvéd arénája 9500 férőhelyes lesz, s lassan a végéhez közeledik a kivitelezés – a költségek 20 milliárd forint körül állnak majd meg.

A Nyíregyházára szánt 8150 férőhelyes stadionnal kapcsolatban korábban a Magyar Közlönyben 10,3 milliárdos állami támogatás jelent meg, de ennél biztosan többe kerül majd a létesítmény. Mindebből tehát azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a pécsi aréna is hasonló léptékű beruházás lehet, s

várhatóan 15–20 milliárd forint közötti összeget emészt fel.

És hogy hol lesz?

Arról egyelőre nem született döntés. Két helyszín lehet alkalmas egy ekkora sportlétesítmény esetében: az egyik a nyugati városrész, az úgynevezett Bolgárkert, a másik a Rátgéber Kosárlabda Akadémia mögötti terület (Füzes dűlő). Fontos szempont lehet a döntés meghozatalakor, hogy ha előbbi területen valósul meg a beruházás, akkor egy igazi futballközpont alakulna ki, ott dobogna a pécsi foci szíve: az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Akadémia szomszédságában ott lenne a felnőtt csapat otthona egy gyönyörű stadion képében!

Előző sztori

Bedurvult a járvány a pécsi ovikban, több mint félszáz gyerek karanténban

Következő sztori

Ezen a hosszú hétvégén sem maradunk bulik nélkül