Címlap Baranya Hiánypótló já...

Hiánypótló játékokat és eszközöket kaptak a pécsi óvodások

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint kétszáz, hátrányos helyzetben élő kisgyermek számára adományozott hiánypótló játékokat és eszközöket a Pécsi Jótékony Nőegylet és egy pécsi ingatlanközvetítő cég. A csomagokat Pécs három óvodájában közép- és nagycsoportosok között osztották szét.

Egy másik cél: a Nőegylet az óvónőkön keresztül szeretne tudomást szerezni azokról is, akik támogatásra szorulnak, de olyan ovikba is ellátogatnak, ahol az édesanyák szeretnének jótékonykodni.

– Idén először adományoztunk óvodában, de nem utoljára. Azt szeretnénk elérni, hogy a 3-6 éves kor közötti, hátrányos helyzetben élő gyermekek mindennapjait is megkönnyítsük – mondta Földényi Gabriella. A Pécsi Jótékony Nőegylet elnöke hangsúlyozta: a támogatási rendszerükkel szeretnék

átölelni a pécsi rászorulókat.

– Hiszen a Nőegylet az újszülöttek számára Babadobozt, az általános iskolában 120 diák étkezésért biztosítja, a középiskolában a kiemelkedő tehetségeket támogatjuk, de figyelünk a válsághelyzetbe került felnőttekre is. Jól látszik, hogy a megszületéstől a felnőtté válásig jelen lehetünk azoknak az életében, akik rászorulók – tette hozzá Földényi Gabriella, aki hangsúlyozta, idén egy ingatlanközvetítő cég pécsi irodája kereste meg őket, hogy szervezzenek közös gyűjtést. Rádi Gabriella volt az ötletgazda, és a teljes logisztikai részt ő intézte – tette hozzá a Nőegylet elnöke.