Címlap Baranya Megmentették ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint azt korábban megírtuk, több civil egyesülettel együtt a pécsi vasútmodellezőknek is ki kellett költözniük a Pécsi Kulturális Központból (a volt Szivárvány Gyermekházból). Az intézményt bezárták, a több tízmilliós modelleket és magát a terepasztalt is elbontották. Szerencsére a modellezők nem hagyták veszni értékeiket, ezért láthatjuk őket újra! Érdekes csavar a történetben, hogy Geresdlak is segített volna a pécsi vasutasoknak...

Nem hagyták veszni a több mint 35 éves múltra visszatekintő terepasztalt és vasútmodelleket, amelyek a pécsi gyerekek nagy kedvence volt a Szivárvány Gyermekházban. Bár nem volt egyszerű a hobbi modellezők dolga, saját maguk megoldották a problémát! Megnyílt az új hely, a Pécsi Vasútállomáson találkozhatunk a vasútmodellezőkkel!

Pécs nem, Geresdlak viszont nagyon akart segíteni

Cikkünk megjelenése után az egyesületet Geresdlak polgármestere, Habjánecz Tibor hívta fel, hogy három (!) helyet is felajánljon a lelkes csapatnak. A modellezők el is látogattak a mézeskalácsáról híres településre, ahol nagy örömmel fogadták őket.

– Nagyon kedvesek voltak és igen ígéretes helyeket mutattak nekünk, köztük egy teljesen új épületet, nagy kiállítótérrel. Ezt mi teljesen ingyen használhattuk volna. Sajnos a pécsi gyerekek és a szakkör miatt azonban Geresdlak messzinek bizonyult. Így udvariasan vissza kellett utasítanunk a hízelgő ajánlatot – mondta a Pécs Aktuál érdeklődésére Ténai László.

A pécsi alpolgármester megköszönte, hogy nem hagyják abba

Elbontott terepasztal a volt Szivárvány Gyermekházban. ÚJ HELYSZÍN: Vasútállomás

– Januárban voltam a pécsi önkormányzatnál, ahol azt mondták, köszönnek mindent. Ők erkölcsileg tudnak minket támogatni, anyagilag sajnos nem, de örülnek, hogy nem hagyjuk abba. Ekkor mi már a MÁV-nál több kört is futottunk saját erőnkből – mondta Ténai László, aki versenyt futott az idővel. Hiszen a gyerekek érdeklődésének fenntartása és a több milliós értékek megmentése volt a cél.

Végül a Pécsi Vasútállomáson találtak helyet

Jók a kilátások: mini vonatoktól a nagyokig

– Egy 7-8 éve üresen álló teret bérlünk. Kedvesek voltak, de mi is úgy béreljük azt, mint az, aki az utcáról esne be, azaz piacon áron. Így abban bízunk, hogy azok, akik ott megfordulnak, érdeklődni fognak a miniatűr világ iránt és piacilag is ki tudjuk termelni a bérleti díjat.

ÉS A JÓ HÍR

VASÚTMODELLPARÁDÉ! Az új helyen új időpontokban fognak parádézni! A tervek szerint a következőt március 23-24-én a pécsi főpályaudvaron rendezik, immár 33. alkalommal.

Éljen a vasút, éljen a MÁV!

Örülünk, hogy egy nagy múltú egyesületnek sikerült talpra állnia és a gyerekek örömére ÚJRA LÁTOGATHATÓ LESZ A PÉCSI ÉRTÉK, AMIRE MINDENKI BÜSZKE LEHET!

KORÁBBI CIKKÜNK A TÉMÁBAN: