Zsozsó lett a vadásztudományok doktora

///
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Zsozsó és gazdája, Sandó István

Hatalmas sikert ért el két baranyai vadászkutya az Országos Vizsla Főversenyen. A soponyai megmérettetésre elődöntők során juthatott be a legjobb 15 kutya és vezetője. Így kerülhetett a rangos versenybe a baranyai Sandó István és Dr. Visegrády Zoltán. A kutyáknak három részből álló feladatsort kellett teljesíteni. Amelyik vizsla ezt a pályát megcsinálja a „vadásztudományok doktorának” tekinthető. 

Négy éve foglalkozik Zsozsóval, a rövid szőrű magyar vizslával gazdája. Bár Sandó István nem hivatásos vadász, fontosnak tartotta, hogy egy olyan kutyát tartson, ami hordozza a hungarikumok sorába tartozó fajtajegyeket.

Zsozsó és gazdája, Sandó István

A soponyai Országos Vizsla Főverseny a vadászkutya munkájának minden területét felölelő, tradicionális verseny. Három részből áll: mezei-, vízi és erdei munka. A baranyai vadászkutyások idén elsöprő győzelmet arattak, ami nem véletlen – állítja Horváth Csaba. A vadászkamara megyei titkára elmondta, hogy Baranya megyében a vadászkutyás sport nagy múltra tekint vissza, sok-sok eredmény van már az itteniek mögött. Emellett pedig nagy lendületet adott az is, hogy Magyarországon szervezik meg 2021-ben a világkiállítást.

Az ilyen és ehhez hasonló vadászkutya versenyek nem titkolt célja, a vizsla fajták tartásának népszerűsítése. 

A Hungarikum Bizottság még 2017-ben emelte a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, köztük a magyar vizslát és a drótszőrű magyar vizslát a hungarikumok sorába.

Előző sztori

Pécsett ismét emelkedik a koronavírus örökítőanyag a szennyvízben

Következő sztori

Belvárosi parkolás: társadalmi vitát indít a pécsi városvezetés