Címlap Bulvár Életmentő műt...

Életmentő műtétet kellett végrehajtani a Vokányból eltűnt celeben, akit a Pécsi Mentőkutyás Egyesület is keresett

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokkoló részletek derültek ki arról a vokányi teaszeánszról, amelyen az RTL Klub volt sztárja és annak barátnője is részt vett. Úgy tudni a szertartáson egy ayahuasca nevű főzetből fogyasztott a VV egykori szereplője. Ez pedig erősen tudatmódosító.

VV Anett súlyosan megsérült, szilánkosra tört a bokája, és bordatörést is szenvedett

Úgy tudni, hogy a nő a szeánszot követően bepánikolt, majd eltűnt a vokányi házból.

Vokányből Máriagyüd irányába indulhatott, 3-4 kilométert tett meg, mire megtalálták

A Baranya megyei rendőrség nagy erőkkel kereste a lányt, körözést adtak ki rá. Kutyákkal, drónokkal eredtek a nyomába, ám végül egy kapálni induló idős férfi talált rá egy szőlőültetvényen, a celeben nem volt ruha és eltörtek a csontjai. Anettet egy sürgősségi osztályra szállították, ahol hatórás műtétet hajtottak rajta végre.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesületet is riasztották

A speciálisan kiképzett keresőkutyákkal rendelkező egyesület azt írja, vasárnap délután egy szeánszon eltűnt nő felkutatásához kérték a mentőkutyák segítségét.

Nomád körülmények között megtartott szertartáson vett részt

A szertartás közben nagyon rosszul lett, később pedig úgy érezte, hogy azonnal el kell hagynia a helyszínt. Ekkor ismeretlen irányban eltávozott. Autóját hátrahagyta, telefonját nem vette fel. Nagy erőkkel folyt a keresés, amikor a Pécsi Mentőkutyások a Szent Flórián Önkéntes tűzoltóival közösen bekapcsolódtak a keresésbe. A nőt végül több kilométerrel arrébb, a siklósi szőlőhegy közelében hajnalban találták meg a munkások.

Pécsi Mentőkutyás Egyesület

Magányos volt, lelki feltöltődésre vágyott

A Bors megkeresésére a VV-szereplő édesanyja nem cáfolta, hogy a lányáról van szó, de érthető módon nem kívánt bővebben nyilatkozni. Egy neve elhallgatását kérő ismerős viszont azt mondta, hogy

ANETT RÉGÓTA MAGÁNYOS VOLT ÉS LELKI MEGNYUGVÁSRA VÁGYOTT, MERT ÚGY ÉREZTE, HOGY MEGREKEDT AZ ÉLETE.

Sem a karrierjében, sem a magánéletében nem tudott sikereket elérni, ezért úgy döntött, részt vesz ezen a spirituális utazáson, bízva abban, hogy ott majd válaszokat kap aktuális helyzetére.

„Borzasztó állapotban találtak rá”

Úgy tudom, a szertartás alatt, amelyen a lány is részt vett, minden rendben ment, és néhány órával később a résztvevők nyugovóra tértek, ő lefeküdt aludni – kezdte a Borsnak a neve elhallgatását kérő informátor. – A szertartás vezetője a reggeli órákban vette észre, hogy Anettnek nyoma veszett, ezért a keresésére indult. Először a környékbeli lakosokat kérdezte meg, hogy nem látták-e őt, majd értesítette a rendőröket, akik körözést adtak ki, és nagy erőkkel próbáltak Anett nyomára bukkanni. Drónokkal, kutyákkal keresték, igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy előkerüljön.

Mi az a ayahuasca tea?

A főzet egyik veszélye abban rejlik, hogy teljesen kiszámíthatatlan a hatása. Lehetetlen előre megmondani, hogy

most szaladgálok a mezőn és labdázom a nyuszival, és akkor ez tök jó, vagy üldöz egy sárkány, végtelen labirintusba kerülök, kígyóverembe zuhanok.

Ez utóbbiak pedig egyértelműen menekülési reakciót váltanak ki az emberből – mondta Zacher Gábor toxikológus. A dél-amerikai indiánok kultúrájában éppen ezért tapasztalt vezetők, ayahuascerók irányítják a szeánszokat, akik ezalatt nem fogyasztanak a főzetből.

A toxikológus úgy gondolja, a részvevők tisztában vannak vele, hogy valami ismeretlenbe vágnak bele. Szerinte ebből az esetből is csak azért lett hír, mert egy ismert emberrel történt, pedig nem egyedi eset.

Tartanak ilyen szeánszokat, szellemidézéstől kezdve mindenféle hülyeségre képes tulajdonképpen az ember.

A kiszámíthatatlan hatás azonban nem minden, Zacher Gábor a Reggeliben azt mondta, bele is lehet ragadni ezekbe az utazásokba. 

A “lélek indájaként” is ismert ayahuasca tea alapját az amazóniai őserdőben honos növények keverékéből állítják elő, a főzetet pedig lassú tűzön készítik el. Az így kapott koncentrált növényi kivonat rendkívül erős hallucinogén anyagokat tartalmaz, ezért kizárólag hozzáértő személyek készíthetik el. A sámánok úgy tartják, a fogyasztói kapcsolatba kerülnek a szellemvilággal, és végbemegy a testi, lelki gyógyulás. 

KORÁBBAN ÍRTUK:

(Kiemelt képünk illusztráció)