Nem támogatás, hanem döntés kérdése, hogy egy-egy megvásárolt termékkel, vagy ebédrendelésnél kit választasz. A multit, aki válság helyezet után is itt lesz nekünk, vagy egy helyi kisvállalkozást, vállalkozót, akinek ez nagy segítség lehet a jelenlegi helyzetben! Fogjunk össze Pécs, és támogassuk együtt a helyi kisvállalkozásokat és a vendéglátó egységeinket – üzeni a pécsi séf, akinek az az ötlete támadt, hogy rövid videókban mutatja be azokat a pécsi vendéglátósokat, helyeket, amelyeket bátran mer ajánlani.
Teleky egyébként a napokban alakult Baranyai Gasztronómiai Klaszter elnöke is.
Hazánkban elsőként, Baranya megyében alakult meg a vendéglátóipari szektor szereplőit összefogó szakmai szervezet, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter. A klaszter célja egyrészt a piaci együttműködés a stratégiai és operatív célok mentén, másrészt a gasztronómia és a vendéglátás minőségi fejlesztése. Az iparkkamara vállalja, hogy ellátja az induló klaszter menedzsment feladatait az első évben.
A klaszter elnöksége:
Elnök:
Teleky Zoltán (Teleky Catering, ROOM Bistro&Club)
Alelnökök és kiemelt feladatkörük:
- Felcser Dávid (Nappali, Reggeli) – fenntarthatóság, helyi termék
- Gellai Gergő (Est Café, Made in Pécs Café) – rendezvények és programok, fesztivál
- Miszler Miklós (Mischler Cakes, Fókusz Étterem) – technológia korszerűsítés és fejlesztés
- Zachár Zsolt (Elefántos Étterem) – belvárosi ingatlanok és teraszok, városi bérleti kondíciók