“Március 15-én megfogok egy széket és egy kocsmaasztalt, kihúzom a 4-6-os villamos síneire, és onnan ‘a véremen és a taknyomon’ tudnak csak elrángatni!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Tibi atya" felkelésre buzdít, ha "Orbán Viktor nem hagy más lehetőséget". Az Indexnek beszélt részletesen a terveiről. 

Padlóra küldte a vendéglátást a koronavírus. Tibi atya ezért beleáll a tiltott kocsmaújranyitásba, de nem február elején, hanem tavasszal lázadna. Viszont megérti azokat a vendéglátósokat, akik nem bírtak tovább tétlenül várni az újabb befizetetlen számlák miatt – olvasható a lapban.

“Müller Cecília most arra kér, legyünk türelemmel. Egy éve vagyunk türelmesek. Egy éve mondunk le az alkotmányos jogainkról, és most jutottunk el oda, hogy feléltük a tartalékainkat.

ÉRTSÉK MEG: FORINTTAL TUDJUK FIZETNI A BÉRLETI DÍJAT, NEM MÜLLER CECÍLIA TÜRELMÉVEL!

Legyen teljesen tiszta: eddig az adózott jövedelmemből, a megtakarításaimból vállaltam át az állam kötelezettségeit – magyarázza a vállalkozó a lapnak.

“A magyar állam maga is úgy működik, mint egy vállalkozás: az adónkat bevételként kezeli, a kiadásait úgy csökkenti, hogy a feladatait igyekszik a lehető legolcsóbban ellátni, a kettő közti különbséget pedig haszonként fizeti ki a haveri körnek. Orbán Viktor meg fogja próbálni ezt is amolyan ügyes építési vállalkozóként olcsón kihozni: a célja az lesz, hogy kispórolhassa a maltert, de szép legyen a vakolat. A legolcsóbb azt mondani a választók felé, hogy a vendéglátók profitéhes gyilkosok – ezen már túl vagyunk –, aztán, ha nem megy át az üzenet, akkor olyan ajánlatot kell tenni, ami a szavazói bázisnak már soknak hangzik, valójában azonban fillérekből kihozható. Ilyen például a nulla bevétel melletti adókedvezmény.

A gond az, hogy a nullának bármennyi százaléka nulla.

De ilyen lesz például az is, ha azt mondja, hogy megsegíti a vállalkozásokat mondjuk egymillió forinttal. Ez egy háztartás számára soknak hangozhat, egy vállalkozásnak – amit a bérleti díj fizetése alól senki nem mentett fel – kiadáscsökkentésre sem elég. Mégis, a választó felé kommunikálható lesz az, hogy lám, mi milyen sok pénzt adunk, bezzeg a kapzsi vállalkozónak ez sem elég! Sokkal átélhetőbb, hiszen ezek még akkora összegek, amiket fel lehet fogni józan ésszel, ellentétben azzal a 17 milliárd forinttal, amit Mészáros Lőrinc az alkalmazottai kirúgása után is megkapott az államtól szállodafelújításra. Csak hogy a nagyságrendeket értsük: ebből a 

17 MILLIÁRDBÓL A KOMPLETT FŐVÁROSI VENDÉGLÁTÓSZEKTOR TÚLÉLHETNÉ A KÖVETKEZŐ NEGYEDÉVET. 

– ecseteli Tibi atya, aki szerint a februári tömege újranyitás öngól. Viszont a márciusi már nem lenne az.

“Először is választunk egy olyan dátumot, amikor az emberek mozgósíthatók. Március 15-e közel van, éppen ezért

NEM ELAPRÓZNI KELL A FORRADALMI LIBIDÓT, HANEM TAKTIKUSAN ÖSSZPONTOSÍTANI ÉS EGY-KÉT EZER EMBER HELYETT FELÉPÍTENI EGY NAGYOBB, ORSZÁGOS MEGMOZDULÁST.

Március 15-e történelmi hagyományaink szerint is a szabadságjogokért való kiállás ünnepe. Ki kell vonulnunk az utcára, ahol nem tudják vegzálni az üzleteinket, majd kint maradni addig, amíg meg nem hallgatnak – magyaráuzza, hozzátéve, hogy nem a Kossuth téren kell tüntetni.

“A mindenkori hatalom pontosan azért alakította tüntetéskonformra, mert ott semmi nincs, ami zavarná a mindennapi működést! A Nagykörútra, ami ma Magyarországon nemcsak a kisvállalkozások egyik szimbóluma, hanem fő ütőér is az ország központi idegrendszerében. A rendőrség nem fogja engedélyezni, de ha nem tesszük, mindenünket elvesztjük. Nincs vesztenivalónk, nem tudunk hova hátrálni. A magam részéről, ha nem érkezik olyan bejelentés, ami nem tessék-lássék, hanem érdemi, az alkotmányos jogaimat szavatoló támogatás,

március 15-én megfogok egy széket és egy kocsmaasztalt, kihúzom a 4-6-os villamos síneire, és onnan – hogy klasszikust idézzek – „a véremen és a taknyomon” tudnak csak elrángatni. Ha addig nem kapunk támogatást, minden vendéglátót, taxist, edzőterem-tulajdonost, szórakoztatóipari dolgozót, közéleti véleményformálót, fővárosit, vidékit – mindenkit, aki szerint az alkotmányos alapjogaink legalább a magántulajdonunk védelméig megilletnek – arra kérek, hogy tartson velem!

– tette hozzá.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

Hirdetés
Előző sztori

Zárul a SzombatON sorozat

Következő sztori

Indul a legidősebb regisztráltak oltása

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1