Címlap Gazdaság 3,5 milliárdo...

3,5 milliárdot szakított a pécsi Nick Hotel beruházója

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

83 milliárd forintot osztottak ki szállodafejlesztésre, a pécsi Czéh-Tóth Márk is a szerencsések között van - tudta meg a 24.hu.

936 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől szállodája – a Nick Hotel – felújítására Czéh-Tóth Márk. A dohánybizniszben is érdekelt pécsi vállalkozó néhány éve – az új városvezetés szerint – vitatott körülmények közt szerezte meg a város szívében fekvő Aranyhajó Fogadót a tatarozására igényelt állami támogatás töredékéért, kevesebb mint 160 millió forintért. Bár a támogatás nagy részét még nem kapta meg, az üzletember magabiztosságát jelzi, hogy nemrég elkezdődött az épület felújítása, amiből négycsillagos szálloda lesz – írtuk meg a hírt pár napja.

Komolyan gondolja a Magyar Turisztikai Ügynökség a koronavírus-járvány miatt megrogyott turizmus támogatását, és meg is vannak ennek az első nyertesei. Közzétették a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” elnevezésű pályázat nyerteseinek névsorát. A felhívás keretösszege eredetileg 20 milliárd forint volt, ehhez képest az MTÜ 83,5 milliárd forintot osztott ki – írta meg a 24.hu.

Ebben a programban pályázott sikeresen a dohánybizniszben is érdekelt Czéh-Tóth Márk, akinek érdekeltsége korábban megszerezte a patinás Palatinus Hotelt is. A Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Zrt. két társaságnak adta el a százszobás, felújítandó szállodát, közvetlenül a tervezett Nick Hotel mellett.

A Hotel Palatinus Kft. most 3,5 milliárd forintot kapott a szálloda felújítására.

Feljelentés, nyomozás, politika

Amint azt a Pécs Aktuál megírta korábban, az Aranyhajó Fogadó eladása miatt feljelentést tett a városvezetés megbízására a Pécsi Vagyonhasznosító, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az eladást lebonyolító Pécsi Vagyonhasznosító egykori cégvezetője – akit bizalomvesztés miatt menesztett az új városvezetés – részletesen nyilatkozott lapunknak adott exkluzív interjújában az eladás körülményeiről is korábban. Érdemes megismerni az ő nézőpontját is az ügyben.