Ez már Pécs: Japán cég érkezhet a Déli Ipari Parkba

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lapunk információi szerint ázsiai cég érkezik a városba a kormány hathatós közvetítésével. Arra a Déli Ipari Parkban lévő területre, amelyet még az előző városvezetés idején vásárolt meg az osztrák tulajdonostól a kormány cége, és az önkormányzattal közösen készítették elő a területet, hogy alkalmas legyen komolyabb befektető fogadására.

Bár hivatalosan nem kaptunk információt, mert holnap lesz a Nagy Bejelentés, úgy tudjuk, hogy egy komoly, ismert, japán autóipari gyártóról, beszállítóról van szó – amely különféle textíliákat gyárt. Azt egyelőre nem tudtuk meg, hogy mennyi munkahelyet jelent ez – kétszáz körülit hallottunk, de holnap minden bizonnyal kiderül.

Azt kiderítettük még, hogy márciusban véglegesítette a megállapodást Szijjártó Péter Japánban, és nem volt könnyű menet, mert nem csak Pécs volt versenyben. Akkor mindössze ennyit közölt egyébként, túl pár általános poszton:

A pénteki bejelentésen Szijjártó Péteren kívül ott lesz Péterffy Attila és Hoppál Péter is – értesültünk. Úgy tudjuk, 2022-ben már megindulhat a termelés Pécsett, ha minden jól megy.

A japán cég Pécsre érkezésében – információink szerint – különösen nagy szerepe volt Palanovics Norbertnek, aki pécsi, Kertvárosból startolt és 2016 óta Magyarország tokiói nagykövete. Nem mellesleg a Magyar-Japán Baráti Tagozat elnöke Hoppál Péter.

A hírt megerősítette Pécs polgármestere is, aki szintén holnapra ígért részletesebb tájékoztatást.

Előző sztori

Nem maradhat az ország örökké bezárva!

Következő sztori

Íme a részletek a PTE modellváltásáról!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1