Miniszterelnökség: Jár a pénz a magyaroknak, 77 milliárddal tartozik Norvégia

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország nem fogadja el Norvégia “diktátumát”, és a kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében – közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel. Szerintük “a két ország közötti megállapodás szerint konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetet” – áll a közleményben.

A KORMÁNY A HÉT PÁLYÁZÓBÓL BÁRKIT HAJLANDÓ VOLT ELFOGADNI A “SOROS GYÖRGY ÁLTAL TÁMOGATOTT” ÖKOTÁRSON KÍVÜL, NORVÉGIA VISZONT RAGASZKODOTT A “SOROS-SZERVEZETHEZ”, ÉS OLYAN NEMZETKÖZILEG IS ELISMERT PÁLYÁZÓKAT ZÁRT KI, MINT PÉLDÁUL A MAGYAR VÖRÖSKERESZT

– írták.

Norvégia ezzel megsérti az EGT-tagságból származó kötelezettségeit, ezért a kormány jogi lépéseket fog tenni. A kormány az ezzel kapcsolatos feladatokról nyilvános határozatot fogadott el – tették hozzá.

“Magyarország rögzíti, hogy Norvégia a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak”

– írta közleményében a Miniszterelnökség.

Amint azt a Pécs Aktuál megírta, az oslói külügyminisztérium kijelentette: Magyarország számára többé nem elérhetőek a Norvég Alap 2014–2021-es forrásai. Ezt kifogásolja most a magyar kormány.

Előző sztori

VIDEÓN: Csúcsforgalom a kék égbolton – tele volt siklóernyőssel a Szársomlyó

Következő sztori

Kiskorában édesanyja elhagyta, de nem adta fel Pötyi néni, a pécsi utcazenész

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1