Lőrinc

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Piaci pletykaparti” és számháború folyt az utolsó Közgyűlésen

/

Közel plusz 4 milliárd megtakarítás, vagyis jó gazdálkodás vs. mínusz öt milliárdos hiány, ami valójában inkább 7,5 milliárd. Nagyjából ez volt a két véglet a mai közgyűlési vitában, ami Pécs 2019-es évi zárszámadásáról szólt.

Hirdetés

Az ellenzéki, jobboldali képviselők vezetője, Csizmadia Péter bocsántakérésre szólította fel a városvezetést, amiért “megtéveszették” a pécsieket azzal, hogy csődben van a város, hiszen, immár feketén-fehéren látszik, hogy pluszban zárt Pécs tavaly, mégpedig nem is kicsivel.

Ruzsa Csaba, gazdasági alpolgármester szerint azért, mert már az új városvezetés milliárdokat tudott megtakarítani tavaly október és december között. Szerinte ugyanis a valóság az, hogy az előző városvezetés mínusz 5, de inkább valójában 7.5 milliárdos hiányt hagyott maga után.

Kővári János, az ÖPE képviselője szerint be kellene fejezni a “piaci pletykapartit”, mert a számok makacs dolgok és nyilvánosak – utalt rá. Közölte: tény, hogy Pécs jól gazdálkodott, és be kellene fejezni a “hisztériakeltést” – magyarázta. Hozzátette, a szocialista városvezetés hibáit kellett helyrehoznia a jobboldali városvezetésnek és ezt a ciklus végére meg is tették.

Péterffy Attila szerint lehet ugyan csűrni-csavarni a szót, de a lényeg az, hogy 2014-ben nulla forint adóssága volt Pécsnek, utána meg sok milliárdos hiánya lett – újra, miközben 2010-től a Fidesz vezette a várost.

Keresztes László Lóránt is közbeszólt, az LMP országgyűlési képviselője szerint mind a szocialista városvezetés 2009 előtt, mint a fideszes városvezetés 2009 után megbukott. Szerinte ideje lenne a jelenre és jövőre koncentrálni felesleges vita helyett.

A Közgyűlés végül elfogadta a zárszámadást.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Íme a Balaton 17 legjobb strandja!

Következő sztori

„Így tépték ki a karjaim közül, és dugták gyermekotthonba a fiaim!”

Legutóbbiak innen: Gazdaság

bool(false)