Címlap Hírek Az anyukáját ...

Az anyukáját is beidézteti a bíróságra Pécs polgármestere, hogy mellette tanúskodjon!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyelőre viszont úgy néz ki, Péterffy Attila legnagyobb sérelméről nem is Vicze Csilla tehet direktben.

Előzmények

A személyiségjogi pert a városvezető indította “jó hírnevének megsértése” miatt a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője, Vicze Csilla ellen. Péterffy azóta módosította keresetét, immár becsületsértés miatt is pereskedik.

A polgármester azért ment bíróságra, mert Vicze Csilla azt állította még 2019 nyarán, hogy Péterffy a Hőerőmű vezérigazgatójaként “durván  3 000 000 tonna fát égetett el a hőerőmű kazánjaiban.” A polgármester szerint ez nem igaz, a CMM szóvivője szerint viszont igen, és ezt bizonyítani is tudja – állítja.

Kulcsszó: Erdőégető

Izgalmasan indult az ötödik tárgyalás, amire hónapokat kellett várni.

Kiderült, hogy a média képviselői nem lehetnek egy teremben Péterffy Attilával és Vicze Csillával. Úgy tudjuk, a légkondival volt némi gubanc, erre hivatkozva csak televízión követhette a sajtót az igen izgalmasnak ígérkező, és majd’ 4 órásra sikeredett tárgyalást.

Itt és így ültünk 4 órát

Péterffy Attila – akinek immár két ügyvédje is van az eddigi egy helyett – a tárgyaláson azt mondta,

„bár megválasztottak, de még nagyobb arányú szavazatot kapok, ha nincs az ‘erdőégetőzés’.

Tehát ez az, ami igazán zavarja a városvezetőt – derült ki, illetve az, hogy amikor rákeres a nevére a Google-ben, akkor ott is látható az „erdőégető” jelző a neve mellett – panaszolta, hozzátéve, hogy családjában is téma volt az erdőégetés, gyerekei még mémeket is láttak erről a neten, és a szüleit is kérdezgették erről az ismerőseik.

Vicze Csilla sosem „erdőégetőzött”

Péterffy azt állította a bíróságon, hogy az „erdőégető” kifejezés miatt szavazókat veszített; így ha nem lett volna az „erdőégetőzés”, akkor sokkal többen szavaztak volna rá – vagyis még nagyobb arányban nyert volna – magyarázta.

Az „erdőégetőzést” azonban nem Vicze Csilla, hanem a fővárosi székhelyű Fidelitas aggatta a kampányban menetelő Péterffyre 2019-ben – derült ki szintén a tárgyaláson. Úgy tűnik tehát, hogy

olyat szeretne Péterffy számon kérni (indirekten) a Civilek a Mecsekért Mozgalom aktivistáján és szóvivőjén, amit az sosem mondott.

Péterffy szerint azonban ha Vicze Csilla nem kritizálta volna őt 2019 nyarán, akkor a Fidelitas sem mondhatta volna, hogy ő „erdőégető”. Kiderült viszont az is a tárgyaláson, hogy Péterffy a Fidelitast nem perelte be – korábbi ígérete ellenére. Azért nem, mert „nem volt rá energiája” – magyarázta.

Beidézteti az anyukáját is a polgármester

Azért, hogy bizonyítani tudja, szavazókat veszített az erdőégetőzés miatt, illetve, hogy ez az erdőégetős téma a családjában is kérdéseket szült: Péterffy Attila mások mellett a saját édesanyját is beidézteti a bíróságra – derült ki.

Az asszonyt ősszel fogják meghallagatni. Mellette aktivisták is tanúskodnak majd, akik Péterffy szerint meg fogják erősíteni, hogy sok pécsi inkább nem írt alá neki az „erdőégető” jelző miatt. Azt elismerte viszont, hogy KSH-adatokkal – vagyis hiteles adatokkal, számokkal – nem tudja alátámasztani, hogy mennyi szavazatot veszített, vagy veszíthetett az erdőégetőzés miatt.

Pécs polgármestere és Vicze Csilla

Elég lenne egy „bocsánat” is

Péterffy új, második ügyvédje egyébként a perfelvétel vége előtt felajánlotta, hogyha sajtóközleményben kér bocsánatot Vicze Csilla a pécsi polgármestertől, akkor lezártnak tekintik az ügyet, és még az 500 ezer forint sérelemdíjtól is elállnak (hiszen anyagi kár nem is érte Péterffyt). Ezt azonban az alperes, Vicze Csilla nem fogadta el: ő ugyanis továbbra is kitart amellett, hogy a véleményét és 2019-es álláspontját bizonyítani tudja. Mindemellett közölte,

szerinte a hőerőmű egykori vezetőjeként, és politikusként is tűrnie kellene Péterffynek a kritikát.

A tárgyalás szeptember végén folytatódik tanúk meghallgatásával.