Címlap Hírek Az MSZP azt k...

Az MSZP azt kéri Hargitaitól, dolgozzon Pécsért is, mert mohácsi körzetére ömlik a pénz és a fejlesztés; ez ráférne Pécsre is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mesterházi Attila (MSZP) kérte meg Hargitai Jánost a Parlamentben, hogy dolgozzon Pécsért is, mert ráférne a városra a siker és fejlődés.

„Szeretném Hargitai képviselő úrnak jelezni, hogy nem minden körzet olyan szerencsés, mint a magáé. Látom, hogy most Mohácson annyi pénz van már, hogy szinte nehéz elkölteni, hiszen ömlik a mohácsi körzetbe a forrás, minden településre, ami jó hír, örülök ennek én is. Tehát arra kérem Hargitai képviselő urat, hogy lobbizzon Pécs városáért”

– mondta a jegyzőkönyv szerint Mesterházi Attila.

Hargitai János örül, hogy az eredményeit balról is látják.

Fejlesztésekre források vannak, az állam, az önkormányzatok, a cégeik pedig fejlesztenek. Nem szerencse kérdése ez, sokkal inkább munka

– magyarázta, hozzátéve, hogy „megszervezett a körzete, ebben sok energia van, ezért haladnak”.

Hargitai János megígérte, hogy

„Pécsre is van, lesz energiája”

és mindent megtesz, hogy ezek az elismerő mondatok újra elhangozhassanak balról is az Országgyűlésben – közölte.

Természetesen minderről közösségi oldalán számolt be a KDNP-s országgyűlési képviselő.

Apró szuri Mellár Tamásnak, de Hoppál Péternek is?

Ha nem is szándékosan, de Mesterházi Attila kérése, miszerint kellene egy kicsit lobbizni Pécsért is, hogy annyira jól menjen ott is minden, mint a mohácsi körzetben, (és persze Hargitai Pécsre vonatkozó ígérete)

igen finom kritika is lehet nem csak a baloldali városvezetés felé, hanem Mellár Tamás és Hoppál Péter, Pécs két országgyűlési képviselője számára is.

Utóbbi azonban hetente többször is jelentkezik különféle sikerekkel, fejlesztésekkel a körzetéből a közösségi oldalán, sőt még a pécsi polgármester is megköszönte neki anno, hogy a vidéki önkormányzatok között az egyik legtöbb kormányzati kompenzációt – több mint 2 milliárd forintot – intézett el Pécsnek a járvány után. Így

kizárásos alapon a fricska inkább a pécsi városvezetésnek, és Mellár Tamásnak szólhatott.

A pécsi ellenzék egyébként korábban erősen aggódott azért, mert

Pécsett nem készült el szerintük határidőre a város következő majd’ egy évtizedét meghatározó városfejlesztési koncepció,

és erről azóta sincs érdemi információ; hiába mondta korábban Ruzsa Csaba, Pécs gazdasági alpolgármestere, hogy el fog készülni.

A pécsi városvezetés döntött ugyan arról, hogy a Pécs településfejlesztési koncepciójának, valamint Integrált Településfejlesztési Stratégiájának aktualizálását az önkormányzat megbízásából a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. készíti el, azt lehetett véleményezni is – egy ember meg is tette – de hogy ez azóta hogyan áll, arról nincs új információnk.

A PVF honlapján nem működik az Integrált településfejlesztési stratégia fejezet, hiába kattintana az érdeklődő, nem jut sehová.

Az oldalon fent lévő városfejlesztési stratégiát pedig még az előző városvezetés idején készítették: 2014-2030 közötti időszakot öleli fel, és ezt a pdf szerint „aktualizálta” egy cég a városvezetés megbízásából. Az anyagból azonban mi nem tudtuk lekövetni, hogy mit aktuálizáltak, és mit hagytak meg úgy, ahogyan azt korábban kitalálták. A tanulmány elején pedig le is szögezik, hogy

Összefoglalóan az előzetes várakozásokkal szemben

a Koncepció 2013.évi elkészítése óta eltelt évek alatt a városban – és különösen a világban és az országban – olyan jelentős mértékű és olyan mélyreható változások következtek be, melyek meghaladják egy aktualizálás kereteit, s indokolhatták volna egy új dokumentum elkészítését.

Állítják azonban, hogy „az átmeneti jogszabályi helyzet és a pandémia miatt elmaradt népszámlálás, valamint az új pályázatok fogadására való felkészülés sürgető helyzete miatt erre nem kerülhetett sor, mindazonáltal minden, változások által jelentősen érintett területen sor került a helyzetbemutatás és a célok aktualizálására, indoklására, így a dokumentum lényegesen átalakult. Az új és jelentősnek tartott esetekben a korábbiakhoz képest részletesebb bemutatásra, indoklásra került sor, vállalva kisebb szövegbeli aránytalanságokat az érthetőség érdekében.