Címlap Hírek Csizmadia Pét...

Csizmadia Péter: Meg kell akadályozni, hogy Pécset megint adósságcsapdába lavírozza a baloldali városvezetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ugyanis öles léptekkel haladnak efelé - magyarázta az ellenzék frakcióvezetője egy pénteki sajtótájékoztatón.

3 milliárd dollárnyi forint kontra 3 millió magyar

Csizmadia Péter, az ellenzék pécsi frakcióvezetője szerint a 2022-es választáson kiderült, hogy a 3 milliárd dollárnyi forint versus 3 millió magyar csatájában utóbbiak kerültek ki győztesen. Pécsett mindez azt jelenti, hogy

15 ezer baloldali szavazó pártolt el a városvezetéstől;

ez világosan kiszámolható a választás számaiból. A frakcióvezető ezen nem is csodálkozott, szerinte ugyanis Pécs balliberális városvezetése nem a pécsiekkel, vagy a várossal törődik, hanem csak a haverjaikkal, baloldali üzleti köröknek kedveznek. Erre példákat is mondott, Csizmadia szerint ilyen kedveskedés volt a milliárdos értékű egykori Bőrklinika elcserélése a lerobbant Mandulás kempingre, de szerinte ilyen ügy a volt Aper Laktanya egy kisebb részének milliárdos hitelből történő megvásárlása is. Ennek az ügyletnek az is ad egy különös fényt, hogy éppen a baloldali városvezetés vásárolja vissza a pécsiek pénzén azt, amit a baloldali városvezetés játszott át magánkézbe 2008-ban. A frakcióvezető példaként hozta azt is, hogy most már a pécsiekkel tartatja el a városvezetés azt az MSZP-közelinek tartott budapesti Publicus közvéleménykutatót is, ami nem igen találta el a számokat tavasszal sem.

Nincsenek fejlesztések, nincs vízió Pécsen

A frakcióvezető szerint Péterffy Attiláék eddig 10 milliárdos hitelt vettek fel és költöttek el, de ebből a pénzből nem a pécsiek gyarapodtak.



Hangsúlyozta,

semmilyen komoly gazdaságfejlesztést nem hajtott végre a városvezetés, és nem látszik az sem, hogy bármilyen komolyan vehető víziója lenne Pécs jövőjével kapcsolatban a baloldalnak.

– A legfontosabb feladatunk 2023-ban az, hogy megakadályozzuk, hogy a pécsi városvezetés újra adósságcsapdába ejtse Pécset, mint ahogy azt tették korábban. Ennek ugyanis súlyos követkeményei lennének, megint legalább egy évtizedig tartana kimászni belőle – magyarázta Csizmadia Péter a sajtótájékoztató után a Pécs Aktuál kérdésére. A frakcióvezető azt mondta, a magyar kormány tavaly csaknem 20 milliárddal segítette és támogatta meg Pécset; idén is nagyon fontos, hogy a kormány segítse a pécsieket, mert enélkül, ha csak a városvezetésen múlna, akkor összeomlana a város.

A frakcióvezető szerint idén teljesen összeomolhat a Tüke Busz, vagyis a város tömegközlekedése is;

de szót ejtett arról a katonai ügyészségi nyomozásról is, ami a pécsi Városházán folyik, vélhetően vesztegetési ügyekben.



Hoppál Péter: Pécs legfontosabb partnere a kormány

Pécs fideszes országgyűlési képviselője, Hoppál Péter azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy egyértelmű tény: Pécs legfontosabb partnere a magyar kormány volt 2022-ben. Szerinte

a mostaninál sokkal megbízhatóbb, szakmaibb városvezetésre van szükség Pécsett, és 2024-ben lehetőség is nyílik majd ilyet választaniuk a pécsieknek.

Az országgyűlési képviselő felsorolta azokat a kormányzati intézkedéseket, amelyek könnyítenek a pécsiek terhein, mint például a rezsitámogatás, a családi adókedvezmények, a fiatalok és a nők SZJA mentessége, stb.

A sajtótájékoztató legérdekesebb mondandói itt nézhetőek vissza: