Címlap Baranya CSOBBANNÁTOK?...

CSOBBANNÁTOK? Több busz indul Orfűre és Balatonra

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 16-ától gyakrabban járnak az autóbuszok Pécs és Orfű, illetve Abaliget között és javul a Balaton felé is az autóbuszos közlekedés – közölte szerdán a Volánbusz Zrt.

Érintik a Pécsi-tó kedvelt szabadstrandjait is

Szombat: 37 perc Orfű Pécsről, 370 forintért

Pécsről továbbra is közlekednek a Pécsi-tavat körbejáró autóbuszjáratok, melyek az Orfű, kemping megállóhelyet is érintik, és szintén közvetlen autóbuszjáratokkal érhető el Magyarhertelenden is a fürdő.

Hétköznap óránként biztosított az eljutás Pécsről Orfűre, Abaligetre, hétvégén délelőtt és délután pedig még gyakrabban indulnak az autóbuszok

a megyeszékhely és a közkedvelt üdülőközpont között. A nyári iskolai szünetben szabadnapokon és munkaszüneti napokon, azaz általában szombat-vasárnap három közvetlen járat indul Komlóról Orfű irányába, és körjáratként közlekedik a Komló, autóbusz-állomás-Komló (Sikonda)-Magyarszék-Magyarhertelend-Orfű, Horgászfalu-Orfű, kemping-Orfű (Tekeres), forduló-Magyarhertelend-Magyarszék-Komló (Sikonda)-Komló, autóbusz-állomás útvonalon.

Könnyebben elérhető a Balaton

Szombat: 2 óra 10 perc Lelle Pécsről 2520 forintért

A tavaly indult népszerű, jellemzően szombaton és vasárnap Pécsről, Komlóról Balatonlelle, Fonyód érintésével Balatonmáriafürdőig közlekedő autóbuszjárat idén nyáron már péntekenként is jár, és Zalakarosig meghosszabbítva biztosít közvetlen utazási lehetőséget.

Pécsről, Kaposvárról egy új lehetőségnek köszönhetően

már nemcsak a kora reggel és délelőtt, hanem délután is el lehet jutni a tó Balatonlelle és Keszthely közötti településeire.

Pécsről idén is naponta hat közvetlen gyorsjárat indul Siófok felé, illetve két járat – Dombóvár, Siófok, Veszprém érintésével – továbbra is egészen Balatonfüredig közlekedik.

EZ IS ÉRDEKELHET: