Címlap Hírek Épp most alak...

Épp most alakítaná át a malaclopási ügybe keveredett pécsi Közterület-Felügyeletet a napokon belül távozó városvezetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 nap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lapunk birtokába került városházi dokumentumok alapján, alaposan átzsinórozná a Közterület-Felügyeletet a városvezetés, még hamarjában, napokon belül ugyanis lejár a mandátumuk. Érdekes, és talán nem is véletlen, hogy

az átszervezésre azok után kerül sor, hogy lapunk megírta: malaclopási ügy borzolja a kedélyeket a szervezetnél,

többen is azt állítják ugyanis, hogy egy jobbikos képviselő egyszerűen lenyúlt egy malacot a telepről, amelyet még tavaly ősszel fogtak be a városban. Ezt a képviselő azonban lapunknak cáfolni igyekezett, de érdemi kérdéseket nem tudtunk neki feltenni.

A botrányról itt írtunk részletesen, közölve a rendőrség visszaigazolását is:


Nem csak a jobbikos képviselő(jelölt) nem vot bőbeszédű az ügyben, hanem a Közterület-Felügyelet és a Városháza sem hajlandó napok óta válaszolni az esettel kapcsolatos kérdésekre, és tudomásunk szerint nem hajlandóak összehívni azt a Közbiztonsági Tanácsot sem, amelynek helyettes vezetőjét hozták hírbe Rezső eltűntetésével.

Hirtelen átszervezés

A lapunk birtokába került anyag szerint – amely Nyőgéri Lajos, MSZP-s alpolgármester szignóját viseli – átalakítanák a szervezet működési szabályait, és ebben jövő kedden már dönteni is akarnak gyorsan.

Bővítenék a felügyelet létszámát négy álláshellyel, de meglehetősen érdekes módon.

Felvennének az ebrendészeti telepre (ahonnan Rezsőnek nyoma veszett) még egy munkatársat. Emellett visszaállítanák azt, amit éppen ez a városvezetés szüntetett meg: jogi szakembert (ügyintézőt) tennének a cégbe. Ez a kiválasztott a KDNP környékéről, illetve a Baranya Megyei Önkormányzattól érkezne, és korábban is dolgozott már a Közterület-Felügyeletnél. Az illető nagyon közeli családtagja egyébként a Veolia egyik jogásza, vagyis Péterffyvel mély az ismeretség még „a hőerőműs” időkből.

Vezető helyettes nélkül?

A Felügyeletet most Schranz Richárd vezetheti a városvezetés jóvoltából. Viszont, ha megtörténik az átszervezés, akkor – a tervezett szervezeti ábra alapján – nem lesz helyettese. Aki ugyanis eddig ellátta ezt a feladatot is, őt „lefokoznák”, noha a közteresek szerint a szakember több mint 15 éve dolgozik a szervezetnél. Azt beszélik emiatt a munkatársak – de ez csak feltételezés -, hogy ennek a középvezetőnek és régi szakembernek a bére „kell” az új jogászra.

A városvezetés kinevezne egy közgazdászt is a szervezethez, és egy „általános ügyintézőt” is, akinek iktatnia és adminisztrálnia kellene majd. 100%-os önkormányzati szervezetként az ott dolgozók szerint értelmetlen a „közgazdász” pozíciója, hiszen ezt a feladatot eddig is a Városházáról látták el. A dolgozók azon a véleményen vannak, hogy „politikai sportállások és haveri elhelyezések helyett inkább jelentősen bővíteni kellene az utcai felügyelők létszámát, arra ugyanus tényleg szükség lenne, és az a pécsieket is szolgálná”.

Előre menekülés?

A Pécs Aktuál megírta, a lapunk birtokába került városházi dokumentumok szerint alapos átszervezést hajtana végre Péterffy Attila még azelőtt, hogy megszűnik a többsége október közepén – az új testület felállásával.

A belső anyagok szerint a köztereseken kívül

  • több tucat – információk szerint közel 60 – új embert venne fel a Polgármesteri Hivatalba;
  • féltucat emberből álló kommunikációs csapatot állítana fel;
  • módosítaná a város költségvetését – kitolná a polgármester döntési jogköreit;
  • és „gazdaság fejlesztési javaslatokat” szeretne vásárolni egy kinézett cégtől, miközben egy komplett Gazdaságfejlesztési Főosztályt tartanak el a pécsiek a Városházán, amelyet éppen Péterffyék hoztak létre 2020-ban.


UPDATE:

Itt részletesen is elolvasható az átszervezés terve: