Címlap Hírek Leváltották F...

Leváltották Fekete-Győr Andrást! Pécsett is meneszthetik Nemes Balázst

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A párt vasárnap este tartotta a bizalmi szavazást, amit maga Fekete-Győr András kezdeményezett maga ellen, miután a vártnál is gyengébben szerepelt a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. (21 050 szavazattal mindössze 3,39 százalékot ért el.)

A küldöttgyűlés kétharmada megvonta tőle a bizalmat – írja a 444. Az utódjáról a párt következő tisztújításán döntenek, amit várhatóan novemberre hívnak össze.

A párt közleménye szerint Fekete-Győr András ezt elfogadta és azonnali hatállyal beadta lemondását. A Momentum hat elnökségi tagja továbbra is folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan ki lesz írva a tisztújítás.

Pécsett is változás jöhet

Lapunk úgy tudja, Pécsett is változás jöhet: a helyi momentumosok közül ugyanis igen sokan tisztújítást szeretnének, mert elégedetlenek Nemes Balázs eddigi teljesítményével. A fiatal politikus nem tudott győzni az előválasztáson, Mellár Tamásra többen szavaztak; de ettől függetlenül is kétes a megítélése a szervezeten belül – számos ok miatt. Ezek egyikéről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben:

Legutóbb, már az előválasztás első fordulója után Nemesnek a momentumos kutatócég is beszólt az egyik elemzésükben. A 21 kutatóközpont azt írta, „nem könnyű megmondani, hogy ki az esélyesebb a Fidesz ellen, ám az alighanem az egész ellenzék előnyére vált, hogy több – korábban erősnek gondolt – politikus is elbukott azok közül, akiknek az ügyeitől, cselekedeteitől, „botrányától” volt korábban hangos a sajtó. Az offshore-céghálója miatt támadott DK-s Ráczné Földi Judit, a karlendítése miatt kritizált jobbikos Farkas Péter Barnabás, a korábbi cigány- és zsidóellenes kijelentéseiről elhíresült jobbikos Süle Zsolt és Tóth Péter (utóbbi a melegeket is „genetikai hulladéknak” nevezte),

a 18 évesen szintén hasonló szellemiségben nyilatkozó momentumos Nemes Balázs,

a szavazatvásárlással vádolt MSZP-s Király József is elbukott a választáson.”