Címlap Hírek Megint nem je...

Megint nem jelent meg a saját perén Péterffy Attila, elhalasztotta a bíróság áprilisra!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyűgösen halad a polgármesternek a civil környezetvédő ellen indított pere. Ez már a második olyan tárgyalás volt, amelyen nem jelent meg.

Már tavaly decemberben elkezdődött, de érdemben máig nemigen haladt az a rágalmazási per, amit Péterffy Attila indított a CMM szóvivője ellen. A pécsi polgármester a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivőjétől

félmillió forintot kért eredetileg, de ettől most már elállt.

Vicze Csilla ugyanis azt állította még 2019-ben, hogy Péterffy a Hőerőmű vezérigazgatójaként “durván  3 000 000 tonna fát égetett el a hőerőmű kazánjaiban.” A polgármester szerint ez nem igaz, a szervezet szerint viszont igen, és ezt bizonyítani is tudják mégpedig Péterffy saját anyagával – állítják.

Nyűgösen halad

Tavaly decemberben volt az ügy első tárgyalási napja, de végül azt elnapolták január végére. Vicze ugyanis nem kapott meg számos olyan anyagot (televíziós videófelvételeket), amelyekre Péterffyék alapozzák az ügyet; a polgármester pedig el sem ment a tárgyalásra. A következőre viszont már beidézte a bíróság – ezt januárban tartották.

Ez volt az a tárgyalás, ahol Péterffy részletesen előadhatta panaszát. Ezt odáig emelte, hogy egy ponton kijelentette:

“Nem értem, hogy mit jelent az, hogy fa!”

Más érdekesség is akadt a januári tárgyaláson, mivel bírói figyelmeztetésre Péterffyék kijelentették: szeretnének inkább módosítani az eredeti panaszon (kereseten). Most derült ki, hogy Péterffy elállt az 500 ezer forintos „sérelmi” összegtől, mert erre nem volt jogalapja – a védő szerint.

Vicze szembesíthetett volna a mostani tárgyaláson, de nem ment el Péterffy

Ezek után jött volna a szerdai, érdekesnek ígérkező tárgyalás, ami megint csak lényegi eredmény nélkül ért véget, miután a polgármester ezúttal sem jelent meg. A bíró nem idézte be, mint a múltkor, önmagától pedig nem ment el.

Ezt Vicze Csilla és ügyvédje is kifogásolta; de Péterffy saját ügyvédje szerint is jobb lenne, ha a polgármester maga is jelen lenne. Így a tárgyalást áprilisra napolták el.

Izgalmas lesz a következő forduló, mert ezúttal Vicze Csillának kell részletesen is előadnia az érveit, bizonyítékait az állításaira és kérdezhet is a tárgyaláson Péterffy Attilától (erre készült ma is). A CMM aktivistája optimistán várja a tárgyalást, mert tartja magát ahhoz, hogy nem mondott valótlant Péterffy Attiláról.

Vicze Csilla a rövid tárgyalás után így értékelte a helyzetet: