Címlap Balhé „Ne zak...

„Ne zaklassa a pécsieket a városvezetés a fűtési szezonban” – kéri az ellenzék

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Le kell szedni az engedély nélküli klímákat a tettyei házakról – erről beszélt lapunknak videónkban a belváros baloldali önkormányzati képviselője, P. Horváth Tamás.

Erre a hírünkre reagált szerda reggel a pécsi Fidesz. Szerintük,

nem a tél beállta előtt, energiaválság közepén kellene zaklatnia a pécsieket a városvezetésnek, hanem legalább tavaszig hagyja békén a fűtésre használható klímákat az önkormányzat.

„Horváth Tamás képviselő úr, (…) gyakorlatilag megfenyegette a Tettye környéken élő pécsieket azzal, hogy a városvezetés ráküldi a hatóságot azokra, akik klímát szereltek fel a házuk, lakásuk homlokzatára” – írja Csizmadia Péter.

A Fidesz frakcióvezetője közölte: „felszólítják a városvezetést, hogy az energiaválság kellős közepén, a tél beállta előtt, hagyja békén a pécsieket, ne terrorizálja a Polgármesteri Hivatal azokat, akik klímákkal szeretnének fűteni!”

Egyetértünk abban, és támogatjuk, hogy Pécs városképét óvni kell, hiszen az évszázados közös értékünk, közös épített örökségünk. Azt javasoljuk azonban, hogy a városvezetés legalább május közepéig adjon moratóriumot a Tettyén – és a város más pontjain – élő pécsieknek, a fűtési szezon végéig ne kelljen leszerelniük a most ellenségnek kikiáltott utcafronti klímákat

– tette hozzá Csizmadia.

„Ha a ‘szakértő’ városvezetés mindenáron Pécs városképével kíván foglalkozni, akkor javasoljuk, azon dolgozzanak inkább, hogy például a Tettye környékén a járdaszegélyekből mindenhonnan meredező méteres gaztengert legalább évente egyszer eltávolítsák” – szúrta oda a Fidesz a közleményük végén.