Címlap Kultúra Kampány indul...

Kampány indult a Pécsi Harmadik Színház megmentésére

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, az életben maradásért küzd a Pécsi Harmadik Színház. A teátrum két hete megjelent segélykiáltása arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi hónapokban – a színházon kívül álló okok miatt – rendkívül nehéz gazdasági helyzetbe sodródott a társulat. Magánszínházként a szolgáltatóktól nem jogosult kedvezményre, így az energiaválság következtében megsokszorozódott rezsiköltségek soha nem tapasztalt magasságokba szöktek. Erre az évadra kapott, működési célú állami támogatás csak töredéke az ez irányú költségeknek. Idén januárra minden anyagi tartalékuk elfogyott.

A teátrum megmentése érdekében civilek aktivizálódtak és indítottak kampányt. A színház vezetése várja cégek, vállalkozások és természetesen magánszemélyek felajánlásait is. Egyelőre 20 millió forint biztosítaná a társulat túlélését az év közepéig, akkor megnyílik a következő évadra szóló állami forrás, amivel további egy évre megoldható lenne a működés – ezen idő alatt ki lehetne dolgozni a hosszú távú finanszírozást is.

A vállalkozások esetében egyszeri adományként annak 20%-a írható le az adóalapból. Az ehhez szükséges igazolásokat a színház az adomány beérkezését követően állítja ki, kérésre pedig előzetesen e-mailben tájékoztatást nyújt. A támogatók a színháznak a [email protected] címre írt e-mailben jelezhetik támogatási szándékukat és annak mértékét.

A gyűjtés február 28-ig tart. (Eddig mintegy kétmillió forint gyűlt össze a szükséges 20 millió forintból.)

További részletek ITT olvashatók.