Címlap Baranya Pécsi aquapar...

Pécsi aquapark: átadták a tüskésréti beruházás tervpályázatának díjait

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hét évvel azután, hogy Pécs kormányzati támogatást nyert az aquapark előkészítésére, újabb fordulópont következhetett. Ünnepélyesen is díjazták mindazokat, akik a tervezésen eddig dolgoztak. Egész pontosan azon építészeket fogadták a Kodály Központban, akik projektjei elnyerték a szakmai zsűri tetszését. 

„Hosszú utat tettünk meg a mai napig”

– kezdte köszöntő beszédét Péterffy Attila. Pécs polgármestere emlékeztetett, a város már 2016-ban nyert kormányzati támogatást arra, hogy előkészítse az aquaparkot. „2019 után nekünk is maradt bőven teendőnk, nem volt könnyű lábra állítani ezt a projektet” – fogalmazott Péterffy Attila, majd rátért az építészek munkájára.

14 pályamunka érkezett, olyanokat, amik tartalmaznak 4 létesítményt:

  • aquapark,
  • szálloda
  • és tanuszoda
  • valamint egy multifunkciós kulturális- és sportrendezvényekre alkalmas csarnokot.

A díjazott és megvételre nyert pályamunkákat az Árkádban mutatják be a pécsieknek

AU.ROOM

Január 26-tól két héten keresztül a legjobb pályamunkák az Árkád bevásárlóközpontban tekinthetők meg. Péterffy közölte: újabb online szavazást indítanak, ahol az aquapark építésének ütemezésével és a további pécsi fejlesztésekkel kapcsolatban várják a pécsi polgárok ötleteit.

Tüskésrét 9,2 hektáros területének fejlesztésére Pécs városa írt ki tervpályázatot

Első díjat nem hirdettek. Második díjat kapott a NAPUR Architect Kft. bruttó 10 millió forint díjazással, és harmadik díjat kapott pályaművenként bruttó 9 millió forintos díjazással a MÁS DESIGN Kft. és a Perényi Stúdió Kft. együttes pályaműve, valamint a CAN Architects Studio Építész Iroda Kft. A bírálóbizottság pályaművenként 5 millió forintos megvételben részesítette az alábbi pályaműveket:

  • a kertészeti és ökologikus szemléletű növényi ültetésű koncepciója miatt a Modulárt Kft. pályaművét;
  • a kreatív tereprendezési és ötletes tájépítészeti megoldásai miatt az AU.ROOM Építész Műhely Kft. pályaművét;
  • az alapterületbeli és térbeli gazdaságossági törekvése miatt a Közti Zrt. pályaművét.

Mikor kezdődhet az építkezés?

Amikor a PÉCSI VÁROSVEZETÉSNEK sikerült meghatározni a költségeket az előkészített beruházásról, akkor tudnak a KORMÁNYNÁL PÉNZT KÉRNI, a tervezésre és az építésre.

– hangzott el a csütörtöki díjátadón. Korábban a polgármester azt mondta, még évekig biztosan nem lesz egy kapavágás sem.

A mostani kiállítás kritikai vélemények szerint egyébként nem egyéb, mint „az álmok árulása”. Erről ebben a cikkünkben írtunk a napokban:

Ha a pályamunkákat a karosszékben hátra dőlve nézegetné, akkor ITT TEHETI MEG!

MODULÁRT KFT. – Kertészeti és ökologikus szemléletű növényi ültetésű koncepció
AU.ROOM Építész Műhely Kft. –Kreatív tereprendezési és ötletes tájépítészeti megoldások
KÖZÉPÜLETTERVEZŐ ZRT. – Alapterületbeli és térbeli gazdaságossági törekvések