Címlap Hírek Újabb kirakat...

Újabb kirakatpert ronthatott el a pécsi „elszámoltató” csapat: meg sem jelentek a bíróságon, kiakadt a bíró

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a pécsi polgármester, és főátvilágítója gyakran próbálja az elszámoltatás kudarcaiért felelőssé tenni – korrupcióval vádolni – a nyomozóhatóságokat és az ügyészséget, rendre kiderül, hogy inkább önmaguk irányában kellene keresni a felelősöket a sikertelenségért.

Nem az első eset ugyanis, hogy a pécsi elszámoltatók leginkább csak hangzatos vádaskodásra képesek – ennek külön honlapot is szenteltek -, de másra nem igen: többször is előfordult, hogy saját vádjaikat sem tudták jogilag szakszerűen összerakni – sorban bukják is a pereket. Erről írtunk már ITT és ITT is. Megírtuk azt is, van, aki – miután jogerősen is pereket nyert – rágalmazásért perelte be Péterffy Attilát és Bodnár Imrét, amiért szerinte nagy nyilvánosság előtt hazudtak róla az „átvilágításkor” és az „elszámoltatáskor”. Az a tárgyalás hamarosan indul.

A mostani ügyben röviden arról van szó, hogy Péterffy ügyvéd csapata nem bírta értelmezni, miért fizetett ki a Tettye Forrásház alig több mint három év alatt közel 70 millió forintot „a munkagödrök körüli közúti elterelést biztosító táblákra”. Bűncselekményt kiálltottak, feljelentést tettek, megvádolták Sándor Zsolt egykori vezérigazgatót különféle kommunikációs- és sajtóanyagokban, de a nyomozók egy év alapos vizsgálat után sem találtak semmi necceset. Sőt: az érintett munkát végző vállalkozó is keresetlen szavakkal illette a pécsi ügyvédeket. Ennek ellenére úgynevezett magánvádas eljárást indítottak Bodnár Imréék, hogy ők bizonyítsák be azt, ami a hivatalos szervek szerint nem történt meg.


Az ügyről itt írtunk részletesen:


Ennek a „kirakatpernek” lett volna az első, érdemi, tanúkkal megtűzdelt bírósági tárgyalása szerdán Szigetváron. A „vádlottak” és ügyvédjeik időben meg tudtak érkezni Csongrád és Pest megyéből Szigetvárra, ez azonban nem sikerült a magánvádlónak pécsről – aki ebben az esetben nevére vette az ügyet – Meixner Barnának, a BIOKOM vezetőjének, aki a Tettye Forrásház igazgatósági elnöke is.

A délelőtt 10 órakor kezdődő tárgyaláson a bírónő észlelte, hogy nincs ott a magánvádló, ezért adott egy 20 perces haladékot – pedig meg is szüntethette volna a teljes ügyet emiatt. 10:30 körül derült ki, hogy nagy valószínűséggel Meixner el sem indult Szigetvárra időben, amikor kellett volna – így a bírónő lefújta a tárgyalást és azt októberre halasztotta. (Az elmaradt tárgyaláson derült ki az is, hogy korábban az elszámoltató ügyvéd halasztani próbálta amúgy a szerdai tárgyalást, de azt a bírónő nem engedte meg. Mégis elhalasztódott a mostani tárgyalás – hiányzás miatt.)

Valójában két ügyet vontak össze egy tárgyalásban. Az egyik a fentebbi "táblás" ügy, a másik a 100%-os önkormányzati cégnek, a Ledina Kerámiának adott egykori kölcsön ügye, amit számos nyomozóhatóság tisztázott már évekkel korábban, ás állapította meg, hogy nem történt bűncselekmény, és nem érte semmilyen kár az önkormányzatot, vagy a városi cégeket. Ez utóbbi ügy miatt terjesztettek elő mégis magánvádat Sándor Zsolttal, Winkler Róberttel, a Tettye Forrásház egykori vezetőjével, és Dr. Szabó Iván ügyvéddel szemben is a pécsi átvilágítók.

Sándor Zsolt csalódott

Lapunk elérte Sándor Zsoltot. Ő megerősítette információinkat és azt mondta,

igen csalódott, hogy nem lett végül tárgyalás, ugyanis tetemes mennyiségű szakkérdéssel készült, amelyekre válaszokat is vártak ügyvédjével Bodnár Imrétől,

mások mellett.

Mint azt Sándor Zsolt elmondta, bízik benne, hogy az őszi ülésen már lesz alkalma érdemben is ténykérdéseket feltenni Bodnárnak (is), ő ugyanis nem csak az elszámoltatás motorja Pécsen, hanem a Tettye Forrásház igazgatósági tagja is.