Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megint csődöt mondott az "átvilágítás", sőt immár az a vád is, amit Bodnár Imréék raktak össze a PSN egykori vezetőjével szemben.

Egyelőre erősen kérdőjeles, hogy megérte-e elkölteni a városi kasszából azt a több tíz, esetleg százmilliós közpénz mennyiséget, amit eddig felmarkolt Bodnár Imre vezetésével egy szük ügyvédi kör Pécsett

„átvilágítás”, valamint „elszámoltatás” címszó alatt, illetve a megindított perekért járó ügyvédi díjazás formájában. Eddig ugyanis a 22 ügyből egyben sem sikerült még bizonyítani azt, amit a városvezetés (Bodnárék) korábban állított.


Amint azt a Pécs Aktuál megtudta, most újabb pert veszített el az „átvilágító” csapat, ezúttal Vári Attilával szemben.

Lopással vádolták meg Várit

Merevlemezek – és adatok – tűntek el a pécsi önkormányzat sportcégétől – jelentette be igen hangos közleményben a városvezetés még 2020-ban, az esettel Vári Attilát vádolták meg. Azt sugallták, hogy Vári szándékosan tüntett el vincsesztereket, és azokról érzékeny adatokat a választás után.

Az ügy sorozatosan elhasalt a hivatalos nyomozó szerveken, végül az „átilágító team” kénytelen volt pótmagánvádas eljárást indítani. Most azonban ez is besült első fokon: a szigetvári bíróság felmentette Vári Attilát.

Másra mutogattak, most magukra kellene

Bár Péterffy Attila eddig a rendőrséget és az ügyészséget okolta és vádolta meg lényegében korrupcióval, amiért nem haladtak az átvilágítások nyomán indított „elszámoltatási” ügyek; ezúttal csak önmagára tud mutogatni, pontosabban Bodnár Imrére. Ugyanis a pótmagánvádat ők pakolják össze, nem más.

Tehát ők maguk sem tudták bizonyítani a saját vádjaikat a bíróságon, ezért mentette fel a bíróság Várit.

Vári Attilával szemben több ügyet is kreált egyébként a Péterffy-Bodnár-Máté János trió, de ezek mindegyike földbe állt, megszüntették a nyomozásokat és egyikben sem marasztalták el az egykori olimpiai bajnok cégvezetőt.

Drága trükkök?

A Pécs Aktuál korábban szakértői és belsős információk alapján már megírta, hogy eredmények helyett perekkel taktikázhat a városvezetés, ugyanis úgy gondolhatják, ezzel képesek lesznek fenntartani azt a látszatot, hogy bűncselekmények tucatjai történtek az előző városvezetés alatt. Nem olcsó mulatság azonban ez, az ellenzék százmilliós nagyságrendről beszél, szerintük legalább ennyit fizettek már ki egy szűk ügyvédi körnek Pécsett, valójában teljesen feleslegesen.