A Mohácsi Kórház újabb osztályán van zárlat koronavírus miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztályának szakdolgozói kerültek karanténba Covid-19 megbetegedés miatt, ezért az újonnan érkező betegek felvételét ideiglenesen felfüggesztették.

Az intenzív ellátást igénylő betegeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt intézménybe veszik fel. A Belgyógyászati Osztály felvételi zárlatának feloldása folyamatban van, előre láthatóan 2020. október 26-tól tudják fogadni a betegeket.

A Mohácsi Kórház többi osztályán a betegfelvétel zavartalanul működik. A kórház járóbeteg szakrendelései előjegyzés alapján, előre egyeztetett időpontban fogadják a betegeket.

Táv-gyógyszerfelírásra és távkonzultációra továbbra is van lehetőség, mely azt jelenti, hogy az ellátás sajátosságait és orvosszakmai indokoltságát figyelembe véve lehet a beteg távollétében előszűrést végezni, diagnózist vagy terápiás javaslatot felállítani, gyógyszert rendelni.

A telefonos konzultáció során lelet készül, melyet az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) rögzítenek és ügyfélkapun keresztül elérhető. A távkonzultáció és a telefonon történő gyógyszerfelírás a járványhelyzetben az egészségügyi dolgozók és a lakosság biztonságát támogatja. Az így felírt gyógyszereket továbbra is lehetőség van TAJ-szám megadásával és a kiváltó személy azonosításával kiváltani.

Hirdetés
Előző sztori

Elindult az óriáskerék, amitől sokkal több turistát vár a pécsi városvezetés

Következő sztori

A Pécsi Köztemetőben már készülnek a közelgő Mindenszentekre és Halottak Napjára

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1