A felkelő nap országában ismét egy formabontó megoldással álltak elő, ugyanis dinnyekenyérből készítettek maszkot a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében – számol be az Index a a magyarkonyhaonline, a FoodBeast cikke alapján.
A lap korábban már beszámolt arról, hogy egyre nagyobb problémát okoznak az eldobható maszkok, amelyek sajnos sokszor nem a szemetesládákban landolnak. Erre lehet megoldás a japánok legújabb találmánya, ami egy az ázsiai országban ismert péksüteményből alkottak meg.
Állítólag biztonságos – és persze finom…
A melon pan egy édes pékáru, ami a nevét a formájáról kapta, mert nagyon hasonlít egy felkockázott húsú sárgadinnyére. A kenyérmaszk állítólag biztonságos, amit a hivatalos tesztelések (Untika Garmentec Research) és különböző vizsgálatok is igazoltak. Az újszerű maszkok megfelelnek a biztonsági előírásoknak, és védelmet biztosítanak a koronavírus terjedése ellen, illetve használat után egész egyszerűen elfogyaszthatóak.
Japán első ehető maszkjait 1800 jenért, azaz nagyjából 4700 forintért árulják ITT.
Egyébként így készül maga az étel: