Eufrozina, Kende

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már javítják az elromlott légkondikat a pécsi múzeumokban

/

Nem éppen kellemes hűvös fogadja a Cella Septichorába vagy a Gyugyi Gyűjteménybe érkező látogatókat, mert egyikben 34, a másikban 31 fok van. De már nem sokáig, dolgoznak ugyanis a probléma megoldásán. 

Kiakadt a hőmérőnk a Cella Septichorában, amikor elmentünk, hogy ellenőrizzük azokat az olvasói panaszokat, amelyek szerint szinte elviselhetetlen forróság uralkodik a látogatóközpontban. Számos kifogás érkezett a Gyugyi Gyűjteménynek helyet adó múzeumból is, ahol viszont “csak” 31 fokot mértünk!

Megkerestük a Zsolnay Örökségkezelőt, hogy mi a gond és mikorra javíthatják ki. Azt válaszolták, hogy “a Cella Septichora Látogatóközpontban lévő központi folyadékhűtő egyik főberendezése meghibásodott, jelenleg kb. 40 %-os hatásfokkal üzemel. A ZsÖK NKft. megrendelte a gép a javítását, aminek várható befejezése 2020.08.31., addig pedig mobil klímákkal enyhítünk a helyzeten.

A Zsolnay Kulturális Negyedben található kétszintes Gyugyi-gyűjtemény emeleti kiállítóterében lévő klímaberendezések közül két darab kültéri egység meghibásodott. (A szecessziós szint légkezelő berendezése jelenleg is működik.) A meghibásodott egységek javítását megrendelte a ZsÖK, a javítás várható befejezése 2020.08.17.

Hirdetés

Sajnos a javítások átfutási ideje a szezonális kapacitáshiány miatt hosszabb, de mindent megtettünk annak érdekében, hogy mielőbb újra 100%-osan működjenek a berendezések, addig pedig látogatóink türelmét és megértését kérjük” – közölték.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Nem telik el hét baleset nélkül

Következő sztori

Szombaton lesz a Béke Fesztivál

Legutóbbiak innen: Közélet

bool(false)