Címlap Közélet Nincs adás, m...

Nincs adás, megállt a PécsTV – panaszkodnak a pécsiek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több olvasónk szerint mindössze egy állókép fogadja a városi tévére kapcsolókat, amely szerint "megújult a PécsTV". Épp csak adás nincs.

Nagy bajban lehet a PécsTV, folyamatosan érkeznek erről a hírek. Most már ennek látható nyomai is vannak, miután olvasóink szerint már adás sincs a városi csatornán.

Csak egy állókép fogadja a tévénézőket, műsor nem.

A városképen van egy szerény felirat, amely szerint

„Megújult Pécs TV – Műsorok 8:00-22:15-ig”

Műsor – mármint mozgóképes – viszont nincs.

Egyik olvasónk egy videót is küldött. Ezen az látszik, hogy míg a pécsi PannonTV-n megy az adás, addig a PécsTV-n csak egy néma fotó villog, még zenét sem tettek alá:

BIOKOM-ból érkezhet a főszerkesztő

A Pécs Aktuál úgy tudja, többszöri hosszabbítás után a napokban végleg elköszönt az a pécsi tartalomszolgáltató, amely az elmúlt években a műsorokat készítette igen magas minőségben. A saját stúdiókkal, díszletekkel, profi technikai eszközökkel és professzionális pécsi csapattal dolgozó cég nem dolgozik többet az önkormányzattal; korábban hónapokig ki sem fizették a munkájukat. Erről tavaly nyáron már írtunk részletesen.

Az elmúlt hetekben számos szakembert kerestek meg az egész országban, hogy dolgozzanak a városi televízióban, de sorra mondtak nemet. A Pécs Aktuál úgy tudja, a csatornához most a BIOKOM-ból hívtak főszerkesztőt is. Hogy a cég sajtósaként dolgozó munkatárs elfogadta-e végül a felkérését, azt egyelőre nem tudjuk.

A PécsTV a Pécsi Kommunikációs Központhoz tartozik, amely az önkormányzat médiacége. Úgy tudjuk, jelenleg is folyik valamiféle „stúdió” építése a Király utcában bérelt ingatlanban, de hogy ez szakmailag milyen lesz, az erősen kérdéses, ugyanis például a világítás szempontjából nem mindegy a helyiség belmagassága – egyebek mellett. Persze ma már egy sufniból is lehet „műsort” sugározni – erre épült a YouTube is.

Információink szerint egy budapesti cég a PécsTV új tartalomszolgáltatója.

Hogy mi történik most a PécsTV-ben, technikai probléma merült-e fel, vagy más, azt igyekszünk minél előbb hivatalosan is megtudni. Ha érkezik válasz, megírjuk! Az önkormányzat sajtósa azt kérte, küldjük el írásban a kérdéseinket.