Címlap Közélet Pécsi Fidesz:...

Pécsi Fidesz: Ezen a választáson valójában a pécsiek győztek, mert nem amatőrökre szavaztak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Pécsett is veszített a baloldal – Köszönjük, hogy a pécsiek a béke, a biztonság és tisztes gyarapodás pártjára álltak!” – címmel küldött közleményt a pécsi Fidesz. Ebben azt írják, hogy “bár még nem 100%-os a vasárnapi választás voksainak feldolgozottsága, néhány megkérdőjelezhetetlen tény már most világos. A magyarok többsége a béke, a biztonság és a tisztes gyarapodás pártjára állt; jó döntést hoztak ezzel. A szavazatok számából az is látszik, hogy Pécsett többen szavaztak a Fidesz jelöltjeire, mint a baloldalra! Mindkét választókerületben kevesebb voksot kaptak Márki-Zay Péter–Gyurcsány Ferenc jelöltjei, mint a polgári párt indulói.

Ebből legalább még egy fontos tanulság levonható: a pécsi baloldal elveszítette azt a támogatottságát, ami 2019-ben még megvolt nekik. Ez érthető is, hiszen két és fél éve kudarcot kudarcra halmoz a pécsi városvezetés, egy tapodtat nem haladt előre Pécs, és ha nem lettek volna a fideszes városvezetés által elindított fejlesztések és beruházások – mint például gyárépítések, vagy az új Vásárcsarnok építése, amelyek mostanra készülnek el, épülnek meg –, akkor még egy szalagot sem tudott volna átvágni Péterffy Attila”

– írták.

“A pécsi polgármester városvezetés helyett baloldali belháborút robbantott ki, ahol csak marakodnak a koncon a különféle gazdasági érdekkörök; elkezdték elherdálni Pécs vagyonát, eladni ingatlanait; pártembereket ültettek be városi cégek élére évi több tízmilliós, rekordösszegű fizetésért; és legalább 100 millió forint közpénzt fizettek ki egy nagyon szűk baráti körnek, akikről nem tudni, milyen munkát végeztek a pénzért pontosan, mert azt titkolják” – tette hozzá a pécsi Fidesz.

“Ezen a választáson valójában a pécsiek győztek, mert helyes döntést hoztak, amikor nem amatőrökre és szerencsejátékosokra, nem gyűlölködő hangemberekre, vagy a múltban már rettenetes károkat okozó baloldali politikusokra bízták az ország vezetését,

hanem arra a polgári szövetségre, amely 12 éve folyamatosan bizonyítja, hogy a magyarokért, a nemzetért és a hazáért dolgozik – bármekkora is legyen a nemzetközi liberális ellenszél” – emelték ki.

Végezetül azt írták: köszönik a pécsiek bizalmát és támogatását, számíthatnak rájuk a következő években is, ők itt lesznek és itt is maradnak.