Címlap Közlekedés „Fellőt...

„Fellőtték” a drónt a pécsi rendőrök a kapitányság mellett, onnan ellenőrizték a közlekedőket

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtök kora délután drónnal figyelték a rendőrség mellett/előtt elhaladókat Pécsett. A levegőből való ellenőrzés már nem ismeretlen a pécsiek számára. Április óta Baranyában is bevezették a drónos módszert, amivel a hagyományosnál hatékonyabban tudják kiszűrni a szabályszegő autósokat – közölték korábban.

„Valami lebeg a rendőrség felett, ami azért szokatlan, mert nem lebeghetne” – jött a bejelentés szerkesztőségünkhöz. Szemfüles olvasónk fotót is küldött. Ez bizony drónos ellenőrzés, ami nem egyedi a városunkban.

Úgy tudjuk, a gyalogosforgalmat vették górcső alá a rendőrök, de alapvetően minden jogsértést vizsgáltak a levegőből

Innen nézték a Zsolnay Vilmos út egyik legforgalmasabb kereszteződését

Április óta a közúti közlekedési balesetek megelőzése, illetve a szabályszegő, közlekedést veszélyeztető autósok kiszűrését végzik ezzel a módszerrel Baranyában.

ÁPRILISBAN A TILOS JELZÉSEN ÁTHALADÓ AUTÓSOKRA FIGYELTEK A DRÓNNAL,

amely biztonságos távolságból és helyzetből kiváló minőségű videókat készített a forgalomról, így tisztán kivehetőek voltak a szabálytalanul közlekedők. A felvételek alapján a rendőrök már a helyszínen intézkedtek szabálysértő sofőrökkel szemben.

ÁPRILISBAN AZ ELLENŐRZÉS SORÁN 14 SOFŐRREL SZEMBEN ÖSSZESEN 700 EZER FORINT BÍRSÁGOT SZABTAK KI, amelyhez a sofőrök 8 büntetőpontot is kaptak, három sofőrrel szemben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Az, hogy most mennyi büntetés jön/jött össze? Reméljük, hogy kevés! Jobb odafigyelni az utakon, mint balesetet okozni.

Az elmúlt időszakban rengeteg tragédia történt a baranyai utakon. Az egyik legmegrázóbb Újpetrén, ahol egy 57 esztendős férfi gázolt halálra egy fiatal anyukát és 12 esztendős gyermekét.