Címlap Zöld hírek Szép siker: b...

Szép siker: baranyai erdész az ország legjobb erdésze idén!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Erdészeti Egyesület minden évben megrendezi az év erdésze versenyt, amelyen idén a Mecsekerdő Zrt. pécsváradi erdészetének kerületvezető erdésze, Gerner László győzött, így 2022-ben ő viselheti a megtisztelő címet.

Az év erdésze versenyt kifejezetten az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, középfokú végzettségű erdész szakemberek számára hirdetik meg minden évben. Ők azok a szakemberek, akik gyakorlati munkájukkal a leghatékonyabban formálják, folyamatos terepi jelenlétükkel megőrzik a magyar erdőket. A verseny legfontosabb célja az erdészek szaktudásának gyarapítása és korszerűsítése, a legmodernebb erdőkezelési elvek és eszközök alkalmazásának ösztönzése.

Idén tizennegyedik alkalommal került sor az országos döntőre, amely ezúttal a Pilisi Parkerdő Zrt. területén, Gyarmatpusztán zajlott. Az elmúlt hetekben bonyolították le a területi versenyeket, amelyeken összesen több mint 200 erdész közül kerültek ki a döntő résztvevői. A kétnapos versenyen húsz erdész (tizenkilenc az állami erdőgazdaságok képviseletében, egy erdész pedig versenyen kívül Székelyföldről) mérte össze tudását a legkülönbözőbb szakmai kategóriákban.