Címlap Közlemény AUTÓSOK FIGYE...

AUTÓSOK FIGYELEM: LEZÁRJÁK a belváros egyik fontos sávját egy hétre

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívüli rekonstrukció miatt december 14-én reggel 8.00 órától egy hétre lezárják Pécsen a Rákóczi út Váradi Antal utca – Zsolnay-szobor körforgalom közti szakaszának déli sávját. A területen a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei cserélnek ki egy eltört szennyvízvezetéket - tudta meg a Pécs Aktuál.

Az új szennyvízcsövet néhány méter hosszan építik be félpályás útzár mellett.

A munkálat alatt a Kórház tér irányából nem lehet behajtani a Zsolnay-szobor körforgalomba, a belváros felé közlekedők a Rét utcán vagy a Petőfi utcán át a 6-os út felé tudnak kerülni.

A meghibásodással érintett szakasz a javítás után új aszfaltburkolatot kap, a helyreállítást követően várhatóan december 21-től használható újra a sáv.

Hétfőn 8.00 órától (várhatóan egy héten át,

december 21. 7.00 óráig a buszok is terelőútvonalon járnak:

  • A 2, 2A, 102, 103, 107E, 109E, 25, 26, 27, 28, 28Y, 29-es járatok a Kórház tértől a Rákóczi út – Rét utca – József Attila utca – Szabadság utca – Rákóczi út útvonalon közlekednek. Megállóhely nem marad ki.
  • A 30, 130, 31, 32, 34, 34Y, 35, 35Y, 36, 37, 46, 47, 932 járatok a Kórház tértől a Rákóczi út – Rét utca – József Attila utca felé, majd az eredeti útvonalon közlekednek a vásárcsarnok, illetve a főpályaudvar irányába. A járatok a kimaradó Zsolnay-szobor megálló helyett ideiglenesen a Szabadság utcában állnak meg.

Ellenkező irányba a járatok útvonala nem változik.

A szerelés idejére nem csak a forgalmat terelik el, hanem a szennyvizet is,

a javítás alatt a sérült vezetékbe érkező használt víz útját elterelik a hozam minimalizálása érdekében; a munkálat szolgáltatás-kieséssel nem jár – tudtuk meg.